LIFESTYLE

Ograničeno izdanje ekstravagantnog iPhonea 6: Zlato i vrijedno kamenje za odabrane klijente

Diamond Ecstasy košta 3,51 milion dolara, a Amosu Call of Diamond 2,7 miliona dolara

Avaz.ba

4.2.2018

Najskuplji iPhone 6 Diamond Ecstasy ne samo da je napravljen od 24-karatnog zlata nego je dodatno prekriven dijamantima i metalom, dok je logo Applea izrađen od dijamanata, baš kao i rubovi uređaja.

 Ekskluzivna verzija

Dolazi u zlatnoj, platinastoj ili roze-zlatnoj boji, odnosno u kojoj god klijent želi, a može se birati i kojim će se vrijednim kamenjem dodatno ukrasiti. Klijent može birati između crnih dijamanata, ružičastih, safira, topaza, rubina, emeralda i sličnog kamenja kako bi mobitel postao apsolutni unikat.

Kao posljednji touch, korisnik može dodati i tekst ili vlastito ime, koje se ugravira željenim fontom na pozadinu telefona. Ove ekskluzivne verzije uređaja, umjesto u kartonskoj, dolaze u kutiji napravljenoj od hrastovog drveta, zajedno sa svim potrebnim dodacima.

Također, kada kupac naruči ovakav mobitel, može naručiti i ukrašavanje slušalica. Model iPhone 6 Diamond Ecstasy košta kao i jedan čitav mali otok - 3,51 milion dolara i dolazi u ograničenom izdanju.

Ručni rad

Osim njega, tu je i luksuzni mobitel iPhone 6 Amosu Call of Diamond, koji je ukrašen sa 6.000 dijamanata različite veličine i oblika, a njegova maska izrađena je od 18-karatnog zlata.

Logo na ovom telefonu sastavljen je od sitnih dijamanata, i to ručno postavljenih. Ljubitelji umjetnosti i čistog luksuza, ako žele ovaj model optočen dijamantima, trebaju izdvojiti čak 2,7 miliona dolara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.