LIFESTYLE

Nova super opcija iz "Googlea" za Android i iPhone

Dnevnik.hr

9.3.2018

Google Lens jedna je od zanimljivijih i veoma korisnih "Googleovih" opcija koja je do sad bila rezervirana samo za "Googleove" Pixel telefone, no ove sedmice iz ove kompanije objavili su kako Lens postaje dostupan na svim Androidima, ali i na Appleovom iPhoneu. 

Ovu opciju, koja je bazirana na umjetnoj inteligenciji, "Google" je predstavio prošle godine. Riječ je o vizualnoj tražilici, odnosno o alatu koji analizira sve što se prikazuje na kameri i, ovisno o tome što je prikazano, poduzima određene radnje.

Primjera radi, ako fotografirate građevine i znamenitosti, zahvaljujući Google Lensu na ekranu vašeg telefona prikazat će se dodatne informacije o njima, ako snimate cvijet, ova će aplikacija pokazati potencijalno ime cvijeta i odmah korisnika obavijestiti gdje se nalazi najbliža cvjećara, snimite li psa, prepoznat će pasminu, a ako snimite posjetnicu, podaci s te posjetnice (ime i prezime, telefonski broj, adresa i slično) automatski će se pohraniti u kontakte. Još jedna zgodna mogućnost ovog alata jest i povezivanje s WiFi očitavanjem šifre s rutera.

Google Lens bit će moguće koristiti samo putem aplikacije Google Photo na Androidu i na iPhonu, te je prvo potrebno nadograditi Google Photo na posljednju verziju na Androidima, dok korisnici Appleovih mobilnih uređaja trebaju još malo sačekati jer ova opcija neće biti dostupna odmah, već stiže uskoro.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.