Održano pretkvalifikcijsko Microsoft Office Specialist takmičenje u Mostaru

Avaz.ba
09.05.2018 12:01

Jučer je na Fakultetu informacijskih tehnologija održano treće pretkvalifikacijsko IT takmičenje iz Microsoftovih alata: Word, Excel i PowerPoint kao dio Svjetskog Microsoft Office Specialist takmičenja.

Na pretkvalifikacijom takmičenju učestvovalo je 50 mladih učenika i studenata. Najbolje rezultate u pojedinačnim alatima, kao i učešće na finalnom takmičenju u Sarajevu ostvarili su:

Microsoft Word

1. mjesto, Adna Marić, Fakultet informacijskih tehnologija Mostar

2. mjesto, Rijad Memić, Elektrotehnička škola Mostar

3. mjesto, Tarik Arnaut, Gimnazija Konjic

Microsoft PowerPoint

1. mjesto, Nedim Lapo, Druga gimnazija Mostar

2. mjesto, Boris Rozić, Srednja elektrotehnička škola Ruđera Boškovića Mostar

3. mjesto, Muamer Lukomirak, Turistička škola Konjic

Microsoft Excel

1. mjesto, Zaim Mehić, Srednja elektrotehnička škola Mostar

2. mjesto, Aldin Muratović, JU Elektrotehnička škola Konjic

3. mjesto, Eldar Šoše, Druga gimnazija Mostar

Posljednje pretkvalifikacijsko takmičenje bit će održano u Banjoj Luci 22. maja 2018. Prijave se i dalje mogu izvršiti putem internet-stranice Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i linka http://eepurl.com/cOO1ij.

Nakon završetka svih pretkvalifikacijskih takmičenja, finalno takmičenje će biti održano u nedjelju, 3. juna 2018. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Zahvaljujemo našim partnerima na ukazanom povjerenju i pruženoj podršci: Microsoft BiH, Porsche Bosna i Hercegovina, Asseco, Spark i Vispak. Medijski pokrovitelji: Antena Sarajevo, portal Radio Sarajevo i Business Magazine.

Takmičenje se organizira uz pomoć partnerskih institucija: Ekonomski fakultet Banja Luka, Fakultet informacionih tehnologija Mostar i Ekonomski fakultet u Tuzli.

Oglasi

NA VRH