MOBITELI

"Samsung" najavio: Uskoro na tržištu novi Galaxy Note 9, procurili detalji

b92.net
16.07.2018 11:09

Foto: Screenshot

U avgustu će u Njujorku biti predstavljen novi Galaxy Note 9, a već sada internetom kruže fotografije novog dizajna. Interesantno je da on neće biti znatno promijenjen.  

Android Headlines je objavio render na kome se može vidjeti da mobilni telefon i dalje posjeduje ivice na gornjem i donjem dijelu, baš kao i Note 8. Na prednjoj strani se vidi prednja kamera, IR senzor i rupice za senzor blizine, a njihova pozicija je ista kao i ranije.

Dugme za paljenje i gašenje uređaja je na desnoj strani, dugmad za glasnoću su lijevo, a Bixby dugme ispod njih. Moguće je da su ivice tanje te da su uglovi ekrana zaobljeniji, slično manjim kozmetičkim promjenama koje je Samsung napravio na modelu S9. Takođe, ovaj model neće imati prema mišljenju mnogih iritantni zub na ekranu.

Gizmo China navodi da bi senzor za otisak prsta na zadnjoj strani mogao da se premjesti sa pozicija pored kamera na poziciju ispod njih. Ta pozicija je logična, ali u nekim izvještajima se navodi da bi se senzor mogao naći i ispod ekrana. Ta mogućnost je jako mala s obzirom na činjenicu da senzor u tom slučaju radi dosta sporo, a primjer je smartphone Vivo Nex S.

Iako bi izgled Notea 9 mogao biti gotovo identičan izgledu Notea 8, Samsungova pozivnica za događaj Unpacked govori da trebamo očekivati veće promjene fokusirane na olovku S Pen. Njena tajna je navodno Bluetooth povezivost.

Galaxy Note 9 bi trebao imati Qualcommov Snapdragon 845 procesor (ili Samsungov Exynos 9180 procesor), 6 ili 8 GB RAM-a te do 512 GB interne memorije. Očekuje se baterija od 4.000 mAh.

Što se tiče kamera, vjerovatno se radi o dvije zadnje kamere od 12 megapiksela od kojih će glavna imati varijabilnu blendu, a druga 2x optički zoom.

Uređaj će podržavati bežično punjenje, imat će izlaz za slušlice, kao i microSD slot za proširenje memorije.

NA VRH