TEHNOLOGIJA

Apple predstavio nove iPhone XS i XS Max, otporne ne samo na vodu već i na pivo

Nova generacija

AFP

Novi list

12.9.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Pred očima posjetitelja u teateru u Kaliforniji kao i pred milijunima vjernih obožavatelja diljem svijeta koji su konferenciju pratili preko interneta, Apple je i ovoga septembra predstavio svoje nove uzdanice - iPhone XS, iPhone XS Max i Apple Watch Series 4. 

Novi iPhone, u obje verzije, opremljen je najotpornijim staklom ikad viđenim na pametnim telefonima. Otporan je na prašinu, ali i vodu u kojoj može ostati i do pola sata. Njegova otpornost testirana je čak i u slanoj vodi, soku od naranče, pivu...Sve je izdržao, tvrdi Apple. 

XS model iPhonea ima 5,8-inčni zaslon, dok je veća varijanta, XS Max opremljena s 6,5 inča velikim ekranom.

Apple se pohvalio i najnaprednijom funkcijom prepoznavanje lica za otključavanje telefona ikad dostupnom na jednom smartphoneu. Poboljšani su i zvučnici koji su glasniji.

Nove iPhone modele pokreće novi proces debljine samo sedam nanometara pod nazivom A12 Bionic. Aplikacije će sada biti i 30 posto brže, a bit će bolje i pretraživanje fotografija kao i njihovo poboljšavanje. Nova tehnologija trebala bi donijeti i upola manju potrošnju energije. 

AFP

Novost je da će iPhone sada biti dostupan i u verziji od čak 512 GB memorije.

Što se tiče kamere, novi modeli opremljeni su onom dvostrukom od 12 megapiksela. Blic je poboljšan i nosi naziv "True Tone flash". Apple je objasnio da novi procesor donosi i novu funkciju procesiranja fotografija. Nova funkcija je i naknadno podešavanje dubinske oštrine na fotografijama.

Što se tiče videa, kamera će sada moći snimati i stereo zvuk.  

Model XS Max donosi i najjaču bateriju ikad viđenu na iPhoneu čiji je stand by duži za 90 minuta u odnosu na prethodnika.

AFP

Po uzoru na brojne Android modele, Apple je u svoje smartphone napokon ugradio podršku za dvije SIM kartice - dual SIM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.