INOVACIJE

Futurističke pametne naočale za razgovor

Mogu se povezati putem Bluetootha i imaju sočiva otporna na lomove i ogrebotine te odbijaju UVA i UVB zrake

Ove naočale posjedovat će nešto što se zove Bose AR,. QualityTechSys

Avaz.ba

24.3.2019

Uskoro ćete razgovarati s naočalama za sunce, a one će vas slušati. Ako su oči zaista prozori duše, možemo reći da uši predstavljaju sporedna vrata. Kompanija Bose posvetila se i vidu i sluhu kad je radila na svom najnovijem projektu, liniji naočala s audiosposobnostima. 

Besprijekorno iskustvo

Primarno poznat po svojim nevjerovatnim zvučnicima i slušalicama, brend Bose sada je spojio tehnologiju i futurističke inklinacije. Oni su predstavili naočale Frame, koje su najnovija igračka za odrasle. Prema svemu sudeći, ove naočale na prvi pogled ne otkrivaju sve ono što, zapravo, nude.

U njima je diskretno sakriveno besprijekorno personalno audioiskustvo. Kako kažu iz ovog brenda, bez upotrebe bilo kakvog uređaja koji ide u uho, ove naočale dozvolit će vam da uživate u bogatom, besprijekornom zvuku, koji će biti dostupan samo vama, što znači da nećete ometati nikoga drugog svojim muzičkim izborima.

I ne samo to - ove naočale posjedovat će nešto što se zove Bose AR, a predstavlja plaformu augmentirane realnosti, koja će pretvoriti zvuk u nešto što već postoji u fizičkom svijetu. Po pitanju dizajna, ove naočale su sasvim jednostavne.

Dva stila

U ponudi su dva stila - Alto i Rondo. Napravljene su od najlona, a mogu se povezati putem Bluetootha i imaju sočiva otporna na lomove i ogrebotine te odbijaju UVA i UVB zrake. Metalni detalji na njima daju im izuzetno šik izgled. Sadrže i mikrofon tako da veoma lako možete upravljati Google asistentom ili Siri.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.