POKLONI

Britanski ambasador Metju Fild dodijelio set IT opreme za pet institucija u BiH

Oprema uključuje hardver i softver komponente koje će podržati izgradnju standardizirane platforme za unošenje i analizu krim-obavještajnih podataka

Trenutak primopredaje opreme

Avaz.ba

18.4.2019

Britanski ambasador Metju Fild (Matthew Field) dodijelio je danas set IT opreme za pet institucija za provedbu zakona u Bosni i Hercegovini, u okviru četverogodišnjeg projekta podrške kojim Ujedinjeno Kraljevstvo nastoji pomoći unapređenje policijskih struktura u BiH. 

Oprema uključuje hardver i softver komponente koje će podržati izgradnju standardizirane platforme za unošenje i analizu krim-obavještajnih podataka, u cilju efikasnog rješavanja istraga.  

Oprema dodijeljena putem ovog projekta namijenjena je za: SIPA-u BiH, Graničnu policiju BiH, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Federalnu upravu policije i Policiju Distrikta Brčko BiH. 

Projekt ima za cilj da pomogne policijskim institucijama da implementiraju model rada policije zasnovan na krim-obavještajnim saznanjima, što će im pomoći u rješavanju teških krivičnih dijela.

Pružanje podrške policijskim institucijama u BiH u cilju stvaranja sigurnog okruženja za sve građane predstavlja prioritet za Ujedinjeno Kraljevstvo. Ova oprema i drugi vidovi podrške koju pružamo u okviru projekta "Rad policije zasnovan na krim-obavještajnim saznanjima" ima za cilj da pomogne policijskim institucijama da rade zajedno na prevenciji, istragama i procesuiranju kriminala na brz i adekvatan način te na osnovu tačnih i kvalitetno analiziranih podataka - izjavio je Fild.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.