INOVACIJE

TV koji zid pretvara u umjetničku instalaciju

Spektakularni TV će biti dostupan za kupovinu u čitavom svijetu od idućeg mjeseca

Ekran od 292 inča će ponuditi Quantum HDR tehnologiju. Agencija

Zijada KARIĆ

29.7.2019

Najnovija verzija Samsung MicroLED televizijske tehnologije Wall Luxury može ići od 73 inča u 2K definiciji, do 292 inča u 8K. Uprkos svojim nevjerovatnim dimenzijama, ovaj TV ima dubinu od samo 30 milimetara i dizajn bez baze.  

Kvalitet slike

On, također, ima vrhunske specifikacije koje odgovaraju njegovim nevjerovatnim dimenzijama. Spektakularni TV je opremljen AI modulom koji kontrolira kvalitet slike, koji je poznatiji kao Quantum Processor Felx, a koji će vam pomoći sa njegovom optimizacijom. Koncept The Wall televizora je modularnog karaktera.

Ovo uključuje korištenje MicroLED-ova kao i stranica bez okvira, kako bi se kreirao neprekinuti, veliki displej. Umjesto da se LED pozadinsko osvjetljenje prenosi preko LCD zaslona kao što je slučaj s tzv. LED televizorima, pojedinačni pikseli MicroLED zaslona sastoje se od pojedinačnih LED-ova - slično kao i tablice na stadionu, samo u manjoj mjeri.

 Digitalno platno

Ekran od 292 inča će, također, ponuditi Quantum HDR tehnologiju sa frekvencijom od 120 Hz. Samsung The Wall Luxury je dovoljno veliki da prekrije čitav zid prostrane dnevne sobe, a koji ga pretvara u umjetničku instalaciju onda kada TV nije u upotrebi.

Iz kompanije su naveli kako je TV dizajniran da se nikada ne isključi, već da se promijeni u digitalno platno koje najbolje odgovara potrebama interijera i raspoloženju vlasnika. The Wall Luxury će biti dostupan za kupovinu u čitavom svijetu od idućeg mjeseca.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.