INOVACIJE

Elegantni Pantheone zvučnik kao skulptura koja pripada muzeju

Uprkos odvažnom i neortodoksnom izgledu, novi bežični uređaj i dalje nudi slušaocima vrhunsko zvučno iskustvo

Muzički uređaj i fantastična skulptura za vašu dnevnu sobu. Agencija

Z. K. / Avaz.ba

23.7.2020

Elegantni Pantheone zvučnik može dobiti dvostruku ulogu – on je muzički uređaj i fantastična skulptura za vašu dnevnu sobu. Prvi zvučnik australske firme za dizajn, Pantheone I, više liči na skulpturu koja pripada muzeju nego na dio vrhunske audio opreme. Uprkos odvažnom i neortodoksnom izgledu, novi bežični uređaj i dalje nudi slušaocima vrhunsko zvučno iskustvo.

Njegov upečatljiv oblik jajeta direktna je referenca iz stvarnog Panteona u Rimu. Ali, to nije jedina inspiracija koju uređaj crpi iz strukture džinovske kupole. Dizajn zvučnika omogućava mu da emitira zvuk u opsegu od 360 stepeni, što bi trebalo da oponaša osjećaj zvukova unutar drevnog hrama.



Pantheone I je dostupan u crnoj ili bijeloj boji. Agencija

Ma koliko ovaj uređaj bio moderan, dizajniran je s vrhunskim kvalitetom zvuka. Napravljen je od krute smole koja pomaže pri eliminaciji vibracija. Ovo, zajedno sa zaobljenom estetikom, pomaže zvučniku da proizvede prirodniji zvuk.

Kompanija je opremila elegantni zvučnik obiljem visokotehnoloških funkcija. Njime se može upravljati putem pametne aplikacije koja radi i na iOS i Android uređajima i podržava sve glavne servise za striming, uključujući Spotify, Amazon Music, Tidal, TuneIn i Apple Airplay. Također, posjeduje Bluetooth i WiFi povezivanje, a možete uključiti svoj telefon ili medijski plejer staromodnim pomoćnim kablom.

Pantheone I je dostupan u crnoj ili bijeloj boji i sada se može kupiti na sajtu kompanije za 2.190 dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.