KONZOLE

Sony otkrio cijene i datum izlaska Playstationa 5

Playstation 5 izlazi 12. novembra u SAD-u, Meksiku, Australiji, Novom Zelandu i Južnoj Koreji te sedam dana kasnije “u ostatku svijeta”

Playstation 5. Sony

Avaz.ba

17.9.2020

Sony je putem live streama otkrio cijenu i datum izlaska za PlayStation 5 koji ne izlazi na isti dan u cijelom svijetu.

Playstation 5 izlazi 12. novembra u SAD-u, Meksiku, Australiji, Novom Zelandu i Južnoj Koreji te sedam dana kasnije “u ostatku svijeta”.

U taj ostatak svijeta koji će novu konzolu dobiti 19. novembra spadamo naravno i mi, ali u službenoj objavi napomenuto je da bi dostupnost PlayStationa 5 mogla varirati ovisno o lokalnim regulativama o uvozu. Tamo je napomenuto i da se datum izlaska nove konzole u Kini još razmatra te da će taj datum biti otkriven nešto kasnije. 

Otkrivena je i cijena PlayStationa 5 pa smo saznali tako da će verzija konzole s Blu-ray čitačem koštati 499 eura, dok će “digitalna” verzija konzole (bez tog čitača) koštati 399 eura. 

Poznate su i cijene prateće periferije. Dodatni DualSense kontroler koštat će 70 eura, Pulse 3D bežični headset bit će 100 eura, HD kamera 60 eura, daljinski uređaj 30 eura, a postolje za punjenje kontrolera 30 eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.