LUKSUZ

Slušalice od 15.700 dolara ukrašene sa 800 safira

Blue Dragon slušalice, također, dolaze sa odvojivim kablom koji se naziva Dragon Skin, a koji je kreiran od tri različita tipa materijala

Piše: Z. K. / Avaz.ba

Za izradu jednog para slušalica potrebno je tri mjeseca

Foto: Agencija


Možda do sada nikada niste čuli za brend QDC, ali bi svakako trebalo da obratite pažnju na njihovu najnoviju kreaciju. U pitanju je luksuzni brend iz Kine, osnovan 2015. godine, a koji je specijaliziran za audio opremu visokih performansi. Njihov najnoviji proizvod dobio je naziv Blue Dragon, a predstavlja rezutlat 18 mjeseci rada na dizajnu. 

Svi QDC proizvodi dobili su unikatni 3D dizajn, ali Blue Dragon čitavu priču prenosi na sasvim novi nivo. Maske najnovijih slušalica napravljene su od titanijuma koji je spojen zlatom. Kućište svake slušalice dekorirano je sa ukupno 800 safira, koji su postavljeni ručno. Isječci na plavim titanijumskim kućištima otkrivaju pločicu od 18-karatnog zlata, koja doprinosi razigranom dizajnu. 

Kada se radi o hardveru, ovaj model dijeli konfiguraciju sa vrhunskim VX iz Anole serije, pa sadrži deset drajvera – 4 visokofrekventna, 2 srednja i 4 niska. QDS kaže da su svi drajveri grupisani, kako bi proizvodili besprijekorni zvuk. IEM slušalice, također, imaju tri ručna prekidača za tjuniranje, koja se mogu prilagoditi vašim preferencijama.

Blue Dragon slušalice, također, dolaze sa odvojivim kablom koji se naziva Dragon Skin, a koji je kreiran od tri različita tipa materijala. Slušalice dolaze u specijalnoj kutiji koja je kreirana od najfinije nojeve kože. Kutija je ponuđena u tamnoplavoj boji koja prati dizajn slušalica.  Prema navodima, za izradu jednog para slušalica potrebno je tri mjeseca, dok je njihova cijena 15.700 dolara, što ih čini najskupljim svoje vrste.

NA VRH

Komentari