POPULARAN

Da li će Zoom moći da izdrži prazničnu navalu korisnika?

Zoom je u decembru 2019. godine imao 10 miliona korisnika, a u aprilu 2020. taj broj je skočio na 300 miliona

Povećao se broj korisnika. ARHIV

A. F.

31.12.2020

Kompanija Zoom, čija je aplikacija za konferencijske video razgovore, usljed pandemije koronavirusa, doživjela ogromnu popularnost u cijelom svijetu, uvjerava korisnike da neće biti tehničkih problema u radu tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

Zoom je u decembru 2019. godine imao 10 miliona korisnika, a u aprilu 2020. taj broj je skočio na 300 miliona.


Zbog restriktivnih mjera i zabrane većih okupljanja u brojnim zemljama svijeta, očekuje se da će brojni korisnici Zoom aplikacije iskoristiti mogućnost da preko video poziva razgovaraju simultano sa više osoba.

Zbog potencijalno velike navale korisnika koji budu željeli da se vide putem video linka, postavilo se pitanje da li će aplikacija tehnički moći da izdrži toliku navalu korisnika u Evropi i SAD odjednom.

- Kovid-19 je promjenio naš still života, način rada i proslava u 2020. godini. Kao i sve, ni praznici ne izgledaju više isto - piše u blogu te kompanije, prenosi londonski Independent.

Iz kompanije sa sedištem u američkom San Hozeu navode da neće biti nikakvih problema da svi koji žele da se vide na daljinu, koriste njihovu aplikaciju.

- Koji god da je praznik u pitanju, povezivanje ljudi širom svijeta neće biti teško. Funkcionišemo na globalnom nivou, imamo centre podataka širom svijeta, pružamo značajnu kontrolu i fleksibilnost kada je u pitanju pružanje audio i video usluga. Radimo sa sklaud provajderima iz raznih zemalja kako bismo ispunili zahjteve naših korisnika - rekli su iz Zoom-a za Independent.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.