LIFESTYLE

Ukrali mu cijelu kuću, a komšije na praznom zemljištu zasadili kukuruz

Samo u Rumuniji

(Al. Ti)

21.7.2014

 

Rumun Andy Pascali (40) neugodno se iznenadio kada je došao posjetiti kuću u kojoj je ljetovao još prošle godine i shvatio da je ista - ukradena.

Štoviše, umjesto kuće pronašao je polje kukuruza koje je neko na tom mjestu u međuvremenu posadio.

Kad je pozvao policiju kako bi prijavio krađu, policajci su mislili da je riječ o šali sve dok nisu došli u selo Baldovinesti i otkrili da Pascali govori istinu.

"Mislim da se ovo može dogoditi samo u Rumuniji. Ukrali su mi kuću, a komšije su iskoristili priliku i na tom mjestu posadili kukuruz. Apsolutno nevjerovatno", napisao je Andy na Facebooku.

 

 

Svoju je priču odlučio podijeliti s medijima kako bi druge upozorio da kupovina kuće u Rumuniji možda i nije najpametnija ideja.

Vjeruje da su lopovi s vremenom pokrali sav građevinski materijal pa čak i bodljikavu žicu koju je za svaki slučaj postavio oko kuće (da netko slučajno ne provali i ukrade televizor).

Andy je izvan sebe, a na svom blogu piše da je kuća bila nedirnuta još krajem prošle godine te da se nalazi u samom središtu sela, okružena ostalim kućama. Smatra da je potpuno nevjerovatno da nitko od komšija nije reagirao i prijavio krađu čitave kuće.

Čovjek koji je posadio kukuruz tvrdi da nije znao ništa o krađi već je samo iskoristio prazno zemljište.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.