LIFESTYLE

Podvodila me starcima od 5. godine: Zašto mrzim svoju majku?!

Usluge naplaćivala pet funti

(J. Be.)

22.7.2014

   

Žena iz Londona, koja je željela da ostane anonimna, i predstavlja se pod lažnim imenom Kler, ispričala je za novine kako ju je njena majka podvodila muškarcima kad je imala samo pet godina, a usluge je naplaćivala 5 funti. Taj košmar trajao je do njene 15. godine kada je pobjegla od kuće. Kler danas ima 48 godina, a šutjela je sve do 41. godine kada je doživjela nervni slom nakon što je saznala nove detalje o kriminalnim radnjama njene majke.

Naime, tek kad joj je majka umrla, Kler je skupila hrabrost i otišla u policiju da prijavi šta joj se dešavalo.

Međutim, pošto je majka bila mrtva, ništa se nije moglo preduzeti, te je Kler odlučila da progovori o svom šokantnom iskustvu i pomogne drugim žrtvama zlostavljanja.

- Kad sam čula da mi je majka umrla, ja sam, zapravo, počela da se smijem. To možda zvuči grozno, ali ne mogu vam riječima opisati koliko je mrzim zbog onoga što mi je uradila. Cijeli život sam bila u strahu i kajem se što je nisam ranije prijavila - rekla je Kler.

Kler se sjeća da ju je majka prvi put odvela u stan nepoznatog čoveka kada je imala samo pet godina. Kada su stigli, samo ju je ugurala unutra i rekla joj da bude poslušna. Kler je znala da je to što se dešava pogrešno, ali je radila ono što joj je rečeno. Kada je majka došla da je vodi kući, Kler se rasplakala, a ona joj je samo hladno naredila da prestane da cmizdri.

- Ne znam što nas je majka toliko mrzila. Kako smo rasle, sve češće je prodavala i mene i moju sestru Paulin za seks. Rijetko nam je davala da nešto jedemo i tjerala nas je da spavamo na podu. Stalno sam bila u strahu - ispričala je Kler.

Riješila je da pobjegne od svega

Kada je imala sedam godina, odveli su je u dom za nezbrinutu djecu, gdje su je još više maltretirali. Ipak, ona je najviše bila u strahu od odlaska kući vikendom, jer je majka nastavljala da je prodaje. Konačno, kada je imala 14 godina, njena sestra Paulin je ostala u drugom stanju.

- Majka ju je natjerala da preda dijete na usvanje, iako je ona htjela da zadrži bebu. Strahovala sam da to i meni može da se desi, pa sam sa 15 godina pobjegla od kuće. Prve dvije sedmice sam spavala u javnom toaletu. Bilo je grozno, ali ni približno kao ono što me je čekalo kod kuće - rekla je Kler.

Kler je upoznala taksistu koji joj je postao prijatelj i koji joj je ponudio da spava kod njega. Na kraju su se zaljubili i vjenčali kada je Kler napunila 19 godina. Sada imaju šestoro djece koju voli, a Kler smatra da je majčinstvo nešto najljepše što joj se desilo.

- Moja djeca su moj svijet, moje sve. Sada kada imam svoju decu, još manje mi je jasno kako je moja majka mogla to da nam uradi. Nisam imala nikoga, ni majku ni oca. Ali, moja djecu su mi dala snage da nastavim dalje i vole me bezuslovno - ispričala je Kler.

Zbog uspomena dobila nervni slom

Ipak, kada je napunila 40 godina, Kler je imala nervni slom. Naime, ona se upoznala sa sestričnom, koju je njena sestra morala da preda na usvajanje, a sve uspomene su počele da naviru i zato je Kler morala da provede nekoliko mjeseci u bolnici.

- Srećom, bebu koje se moja sestra morala odreći usvojili su divni ljudi i to je jedina pozitivna stvar. Ona je divna, pametna i prelijepa žena. Teško mi je da budem u kontaktu sa njom, ne mogu da se nosim sa uspomenama na moju prošlost - rekla je Kler.

Kler se oporavila, a nakon nekoliko godina saznala je da je njena majka jako bolesna.

- Suočila sam se sa njom i pitala je zašto me je prodavala starijim muškarcima, a ona mi se samo nasmijala u lice. Znala sam da nema svrhe pričati sa njom. Par dana kasnije je umrla. Bila sam na sahrani, ali ne iz žalosti, nego zato što sam htjela da budem sigurna da je više nema. Poslije sam otišla u policiju da im kažem sve - rekla je Kler koja je otkrila da se i njena majka bavila prostitucijom.

Kler sada želi da pomogne drugima


- Nikada joj neću oprostiti. Iako je sada kasno da plati za sve što je učinila, trudim se da prevaziđem sve kroz knjigu koju pišem. Žao mi je što nisam ranije reagovala, ali se nadam da će moja priča pomoći onima koji prolaze kroz isto što i ja. Žrtvama je potrebna pravda i želim da skupe hrabrost i obrate se policiji. Voljela bih da sam ja to smjela da uradim - zaključila je Kler.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.