LIFESTYLE

Poštena duša iz Hercegovine: Vratio 150 hiljada eura, a vlasnik mu velikodušno zahvalio

A prošetao je do vrećice i šutnuo je nogom

(Al. Ti)

22.7.2014

 

Tog mu je dana sve bilo nekako naopako, a pri povratku s posla naišao je na vrećicu s novcima - puno novaca. Kada je stigao kući i pobrojao novce shvatio je kako se radi o 150.000 eura. Tako je svoj "sretan" dan opisao Ivan, novinaru Slobodne Dalmacije. Ovaj pošten pronalazač sav je novac odlučio vratiti.

"Taj dan mi je od ranog jutra bio nikakav. Imao sam ličnih problema, na poslu me nije išlo, a džep mi bio prazan. Nakon posla uzeo sam auto od prijatelja i uputio se na bankomat u Grudama. Kad me bankomat odbio, pokušao sam nazvati neke prijatelje da mi posude koju markicu, a čitavo vrijeme oči su mi na papirnatoj vrećici na parkingu. Prošetao sam do vrećice i šutnuo je nogom kad je iz nje provirio smotuljak novčanica', ispričao je za Slobodnu Dalmaciju, te dodao:

 

"Zbunjeno sam gledao oko sebe i otišao kući, počeo brojiti i izbrojao 150.000 eura, bili su tu neki računi, ali i neki broj mobitela, te odlučio sam nazvati".

Dogovorio je sastanak i vratio sav novac. Da se dobrota i plemenitost isplate, dokazuje i priča koja je uslijedila.

Naime, Ivanu je vlasnik ovog novca ponudio, kako kaže, oko 20.000 eura, kao nagradu, ali pošteni Ivan taj novac nije želio uzeti, već mu je rekao da bi mu dobro došao automobil, a kako stvari stoje, uskoro bi ga mogao i dobiti.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.