LIFESTYLE

Pogledajte dijabetičara koji 25 godina jede samo pizzu

Ljekari uglavnom zadovoljni njegovim nalazima

(J. Be.)

23.7.2014

 


Početkom godine, Vice je svijet upoznao s Danom Janssenom, čovjekom koji je posljednjih 25 godina živio uglavnom na pizzi.

Preciznije, pizza nije svaki njegov obrok, ali barem jednom dnevno pojede komad pizze zbog čega je stekao i umjerenu internetsku slavu.

Kako bi dodatno proširili priču o ovom neobičnom čovjeku, ekipa Vicea snimila je i 15-minutni dokumentarac o samoproglašenom "Kralju Pizze".

- Ljudi mi govore da sam njihov junak, ali ima i onih koji me upozoravaju da živim strašno nezdravo i da ću umrijeti. U redu, svi ćemo umrijeti, ali ja ću umrijeti s pizzom u želucu - govori Janssen koji boluje od dijabetesa.

Dodaje i da su lijekari uglavnom zadovoljni njegovim nalazima i da je jedini kritičar njegove prehrane endokrinolog koji smatra da živi nezdravo.

No, on nije jedini. Zabrinutost dijeli i njegova zaručnica Madeline koja želi da u prehranu ubaci više povrća, ali i da posjeti psihijatra zbog ove prehrambene opsesije.

Bilo kako bilo, Janssen tvrdi da mu ovo pretjerano uživanje pizze ne utječe negativno na dijabetes i zaključuje: "Namjera mi je pokušati proširiti svoj jelovnik, ali pizza će zauvijek ostati dio mene".

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.