LIFESTYLE

Kako to jedna majka može uraditi: Ostavila muža i 12 djece i otišla s ljubavnikom

Stavila momka prije porodice

(N. K.)

25.7.2014

 

Peter Sanunders (47) postao je samohrani otac svojoj mnogobrojnoj djeci, starosti od 19 mjeseci do 22 godine, kada je njegova supruga Tabitha (39) odselila 400 km daleko kako bi živjela sa zaštitarom.

Peter kaže da je užasno što je njegova bivša žena stavila svog momka Colta (32) ispred porodice.

- Mislim da djeca nikad neće zaboraviti šta je učinila – kaže Peter koji ne radi već 10 godina i prima pomoć od 3.000 eura svaki mjesec.

- To je odvratno. Napustiti cijelu porodicu i ostaviti meni da se brinem o svemu. Teško je trčati okolo za njih 12, ali ne bih mogao bez njih. Kako to jedna majka može napraviti svojoj djeci?

Upoznali su se prije 20 godina, a Tabitha je već imala sina s drugim čovjekom. U braku su od 1996. godine i imaju 12 djece. Međutim, prošle godine u martu, kada je najmlađa beba imala samo 12 sedmica, Tabitha je ostavila porodicu i otišla živjeti s Coltom Nimesom u Southampton.

Peter je otkrio da ga supruga vara nakon što je pronašao poruke u njenom mobitelu. Ona je upoznala Colta kad je radio kao zaštitar na Olimpijskim igrama u Londonu. U početku je uzela dvoje najmlađe djece, ali ih je morala vratiti jer nije došla na sudsko saslušanje. Ona sad viđa djecu svakih 5-6 sedmica, a Peter tvrdi da djeci više ne nedostaje.

- Nikad im nije pokazivala ljubav, tako da nam je vjerovatno bolje bez nje. Moji osjećaji za nju se nisu promijenili. I dalje ne mislim da je loša majka, ali ona se jednostavno ne može nositi sa svim, ima mentalnih problema -postporođajna depresija- i treba pomoć. Ona nikad nije prestala spavati sa mnom iako je sad s njim. Ona dolazi svakih 5-6 sedmica iako zapravo nedostaje samo najmlađem djetetu, prenosi Haber.ba.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.