LIFESTYLE

Multimilijarder urinirao po kasi u prodavnici

Robert Durst ponovo završio u pritvoru

Redakcija

26.7.2014


Robert Durst, bogati nasljednik koji se bavi nekretninama, optužen je da je urinirao na kasu i automat sa slatkišima u prodavnici CVS u Teksasu dok je čekao da pokupi prepisani lijek, dodajući da je ovo jedan od najneobičnijih slučajeva bogataša koji je “malo skrenuo”.

Durst (71), čija porodica posjeduje kompaniju za nekretnine vrijednu više milijardi dolara, uhapšen je još 2001. dok je bježao nakon ubistva svog komšije Morisa Bleka (Morris Black). On je priznao da je ubio Bleka, isjekao njegovo tijelo, a ostatke bacio u zaljev Galveston.

Skupi advokati iz Hjustona izvojevali su oslobađajuću presudu, zasnovanu na samoodbrani, koja je, vjerovatno, zapanjila i samog Dursta. Njegova porodična firma posjeduje više od 15 nebodera, uključujući nedavno dovršenu kulu Banke Amerike u srcu Menhetna i ima veliku investiciju u izgradnji Svjetskog trgovinskog centra 1.

Advokati su, nakon što su se dogovorili s Durstom da se preda vlastima zbog navodnog incidenta u prodavnici CVS, još jednom branili svog klijenta, navodeći da pati od oblika autizma poznatog kao Aspergerov sindrom.

Slučaj ubistva iz 2001. nije jedini u kojem se Durst pojavljuje u vezi s misterioznom smrću. Durst je 1982. bio jedini osumnjičeni za nestanak svoje prve supruge, studentice medicine koja je nestala nakon sastanka s Durstom u njihovoj kući u Njujorku. Durst nikada nije optužen u ovom slučaju. Prema “Timesu”, Durst je raskinuo svoje veze s porodicom 1994. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.