LIFESTYLE

Saznajte greške koje prave prevarene žene

Šta i kako dalje?

(J. Be.)

5.8.2014



Ko jednom prevari, opet će! Ponekad, bez obzira šta napravila, možeš biti prevarena i ne postoji ništa što je to moglo spriječiti. Na tebi je da odlučiš šta i kako dalje, a mi donosimo nekoliko pogrešaka koje prave takve žene.
 
1. Istraga
 
Jedna od najčešćih pogrešaka koje rade žene, kad muškarci varaju, je da počinju istraživati svaku sitnicu, koju vide ili čuju nakon toga. Iako je ponekad prirodno biti sumnjičav, postoje i trenuci kada bi mogli itekako biti u krivu te optuživati partera za nešto što nije napravio. Kaniš li ga optuživati, moraš imati konkretne dokaze ili činjenice za tako nešto.
 
2. Krivica
 
Najlakše je okriviti drugu ženu, no sjeti se da je za prevaru potrebno dvoje i da je on itekako mogao birati, prije nego što je išta napravio.
 
3. Promjena sebe
 
Ono što svakako treba izbjegavati, je mijenjati sebe samo kako bi ga zadržala. Ako misliš da si ti kriva za njegove postupke, razmisli još jednom. "Ako vas je on prevario, to nije odraz vaše vrijednosti, već činjenice da je on nesposoban održati zdrav odnos", otkriva Kate Downs za All Women Stalk.
 
4. Promjena njega
 
A tako ne možeš biti više u krivu, jer da bi se osoba mogla promijeniti, to mora željeti i ona sama.
 
5. Iznimka
 

Kada su prevarene, neke žene imaju tendenciju oprostiti partneru, vjerujući kako je to bilo samo jednom, zbog određenih okolnosti i da se neće ponoviti. Pa prije nego se odlučiš prihvatiti ovo objašnjenje, dopusti mu da ti pokaže koliko mu je žao i koliko mu je stalo do tebe. Tek tada si spremna donijeti odluku.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.