LIFESTYLE

Čudo u ZOO: U zatočenoštvu se okotile trojke panda

Safari Parku Chimelongu u Guangzhouu

Fena

13.8.2014

 

 

Kineski zoološki vrt u utorak je javnosti ponosno predstavio jedine trojke panda okoćene u zatočeništvu koje su dosad uspjele preživjeti, što je čudo s obzirom na činjenicu da se ovi sisavci iz obitelji medvjeda vrlo teško razmnožavaju.

Tri bebe pande okotile su se 29. jula u Safari Parku Chimelongu u Guangzhouu u južnoj pokrajini Cantonu. Nakon što su nekoliko dana provele u inkubatoru, predane su majci Juxiao (u prijevodu Krizantemin osmijeh), navode agencije.

"Riječ je o dosad jedinim pandama trojkama okoćenim u zatočenitšvu koje su dosad uspjele preživjeti", stoji u saopćenju zoološkog vrta. "Ovo je svjetsko čudo", sa zadovoljstvom su izvijestili iz parka, podsjetivši da je stopa mortaliteta ovih sisavaca nakon poroda iznimno visoka, prenosi portal croenergo.eu.

Spol novorođenih panda još nije objavljen, a imena će im biti nadjenuta kasnije. No zaposlenica prirodnog rezervata Wolong u Sečuanu, stručnjakinja za pande, tvrdi kako je još prerano za veselje s obzirom na to da bebe još uvijek nisu izvan životne opasnosti. "To ćemo moći reći tek kada navrše šest mjeseci", rekla je Zhao.

Pande u prirodnom okružju žive u jugozapadnom planinskom području Kine. Ondje ih je evidentirano oko 1600.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.