LIFESTYLE

Beba u jednom danu preživjela sedam srčanih udara

Keelan-John se uspješno oporavlja

Redakcija

14.8.2014

 

Keelan-John Owen-Marston rođen je s rijetkom bolesti grla zbog koje hrana i tekućina koju konzumira, dopiru do njegovih pluća te mu onemogućavaju da plače kao ostala djeca.

Kilan je rođen 16 dana ranije, ali se u početku činio kao zdravo dijete. No, ljekari u bolnici “Glan Clwyd” zabrinuli su se kada su primijetili da dječak uopće ne plače.

Nakon što su ga prebacili u dječiju bolnicu “Alder Hey Children” u Velikoj Britaniji, dijagnosticirana mu je ova rijetka bolest rascijepljenog grkljana zbog koje ne može normalno konzumirati hranu i piće te plakati. Radi se o vrlo rijetkoj bolesti, a uzrokuje poteškoće s disanjem, probavom i probleme sa srcem.

Dječak je 9. januara pretrpio sedam uzastopnih srčanih udara te bio mrtav nekoliko minuta, ali su ga ljekari uspjeli oživjeti.

Kada je imao samo dva mjeseca, podvrgnut je operaciji te su mu u dušnik ugradili trahealnu kanilu kako bi mu olakšali disanje. Hrane ga uz pomoć cjevčice koja mu je permanentno ugrađena u trbuh. Nakon operacije, njegovo stanje se poboljšava.

- Želim da se podigne svijest javnosti i da podijelite ovu priču o mom malom vojniku. On je pretrpio previše toga za svojih devet mjeseci života - izjavila je njegova majka Hana (Hannah) te je dodala kako je on ipak sretno dijete, jer je smiješak prva stvar ujutro koju učini kada se probudi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.