LIFESTYLE

Pogledajte "rat" do posljednje mrvice

Obračun u uredu

(J. Be.)

25.8.2014

 

Ovaj obračun mogao bi se nazvati ratom do posljednje mrvice, a ratovalo se zbog jednog sendviča.

Ako ste i vi žrtva uredskih "lopova" koji iz zajedničkog frižidera ponekad znaju ukrasti tuđu hranu, možda će vam ovo pomoći da stanete na kraj gladnim kolegama.

Na Facebook stranici radio stanice "Radio FM" objavljene su fotografije natpisa na frižideru kojima su se "lopov" i "žrtva" pokušali obračunati nakon što je lopov ukrao sendvič iz frižidera, prenosi index.hr.

"Osobi koja krade moje sendviče (puretina i švicarski sir s majonezom na raženom hljebu). Ovo je smiješno. Mi smo odrasli ljudi, a ne djeca. Molim te da budeš odgovoran za svoja djela i prestaneš krasti tuđe vlasništvo."
 
"Draga Puretina i Švicarski sir na raženom hljebu, imam tvoj dragocjeni sendvič, na sigurnom je. Za sada. Stavi deset dolara na tanjir i stavi ga u frižider, inače ga nikada više nećeš vidjeti neprobavljenog."

"Dragi Kradljivče Sendviča. Molim te odrasti i samo mi vrati moj sendvič! Ovo je jako neprofesionalno. Ako ikada saznam ko ovo radi, neću oklijevati s kontaktiranjem ljudskih resursa!!"

"Draga Puretina i Švicarski sir, za svaki sat u kojem odbijaš moje zahtjeve odstranit ću još jedan griz ovog sendvič. Molim te da shvatiš ovo ozbiljno. Naposljetku, mi smo profesionalci."

"Kradljivče Sendviča, zašto ovo radiš???"
 
"Tik tak, tik tak."

U ovom trenutku došlo je do ozbiljnog zapleta jer se u priču umiješala uposlenica iz ljudskih resursa.

"Dragi Kradljivče Sendviča. Zdravo. Ovdje Tina iz ljudskih resursa. Molim te da vratiš sendvič i onda nećemo dalje ovo istraživati."
 
Kradljivac nije popuštao i imao je spreman odgovor za Tinu: "Kupi mi pizzu."
 
Ali i Tina je bila jasna i odlučna: "Ne."
 
Kradljivac je neumoljivo nastavio sa svojim provokacijama: "Čak ga ni neću pojesti. Samo ću ga prožvakati i ispljunuti. Kako se osjećaš zbog toga?".
 
Nije ni slutio da je zezanciji napokon došao kraj: "Ćao, opet Tina iz ljudskih resursa. Francis, provjerili smo printer u uredu i tragovi su nas odveli do tvog stola. Možeš li molim te doći do mene čim budeš u mogućnosti."

I tako je Francis, od tog dana poznat kao Kradljivac Sendviča, napokon otkriven, a na kraju je imao za reći samo jedno: "Žao mi je, molim vas, nemojte mi dati otkaz." Još uvijek nije poznato radi li Francis na istom radnom mjestu ili je morao potražiti novi posao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.