LIFESTYLE

Deset misterioznih fotografija bez ikakvog logičnog objašnjenja

Izaziva jezu

(J. Be.)

6.9.2014

 

Izazvat će jezu: Ovih 10 fotografija prikazuju neobične fenomene, ljude ili prikaze koje se na njima ne bi trebale nalaziti, a njihovu autentičnost potvrđuje i nauka...

1. Babuška žena

Na fotografijama nastalim u vrijeme atentata na američkog predsjednika John F. Kennedyja 1963. g. na snimkama i fotografijama prikazana je žena koja sama fotografira, dok ljudi oko nje bježe u zaklon. FBI je tražio tu ženu, ali njezin identitet te fotografije koje je snimila nisu nikad pronađeni.

2. Hessdalen svjetla

Tokom godina, na fotografijama snimljenim u norveškoj dolini Hessdalen, pojavljuju se neobična i jarka svjetla. Provedene su brojne studije kako bi se objasnio taj fenomen, ali naučnici i dalje traže objašnjenje za njihovu pojavu.

3. Morsko čudovište otoka Hook

Par turista 1964. g. uočio je neobičnu pojavu koja je plivala prema njima u zaljevu. Imala je oblik golemog punoglavca, dužine oko 25 metara. Nakon što su snimili nekoliko fotografija, par kaže kako je stvorenje otvorilo svoja usta i potom polako otplivalo od njih.

4. Svemirac iznad Solway Firtha

Muškarac koji je 1964. g. u Velikoj Britaniji fotografisao svoju kćer, nakon što je izradio fotografije primijetio je čudnu pojavu - muškarca koji izgleda kao astronaut. Tvrdi kako nitko drugi nije bio u blizini dok je snimao fotografiju, a stručnjaci iz firme Kodak potvrdili su kako fotografija nije uređena.

5. Duhovi broda Watertown

Ovo je jedna od prvih i rijetkih fotografija koja prikazuje duhove, a snimljena je 1924. g. na američkom brodu Watertown. Navodno se radi o dvojici mornara koji su nedugo prije fotografije umrli na moru u prilično bizarnim okolnostima, a potom su se njihova lica pojavljivala na površini vode te su pratila brod.

6. Satelit Crni Vitez

Tamni, padajući predmet je 1960. g. navodno ušao u orbitu Zemlje, a u to vrijeme nije bilo lansiranih satelita niti je predmet identificiran kao djelo ljudi. Od tada, navodno je snimljen velik broj fotografija koji prikazuju sličan predmet u orbiti koji nedugo nakon slikanja nestaje.

7. Viseće tijelo

O ovoj fotografiji postoji vrlo malo informacija, osim toga da je porodica Copper uselila u novu kuću te su snimali porodični portret. Nakon izrade fotografije, na njoj su primijetili tijelo koje visi sa plafona.

8. Piramida na Mjesecu

Ovu je fotografiju snimila posada Apolla 17 u blizini stijene Geophone tokom njihovog posljednjeg leta do Mjeseca. Fotografija je proglašenja nevaljalom zbog prevelike ekspozicije. Ipak, ona nije u potpunosti prazna, a prilagodba kontrasta na njoj otkrila je strukture na Mjesecu koje liče na piramide.

9. Duh Goddardove eskadrile

Ova je slika snimljena 1919. g. na dan pogreba jednog njezinog člana, Freddyja Jacksona. Na vrhu fotografije, iza zadnjeg reda časnika, u maglici se nazire lice koje su članovi eskadrile identificirali upravo kao njihovog preminulog člana.

10. Misteriozni slučaj Elise Lam

Ovdje nije riječ o fotografiji, već videosnimci iz dizala kojim se vozila Elisa Lam prije nego što je njeno tijelo pronađeno u spremniku za vodu na hotelskom krovu. Njena smrt je proglašena nesrećom jer na tijelu nije pronađeno tragova nasilja, kao ni prisutnost droge ili alkohola. Na snimci se vidi kako ulazi u lift te se ponaša vrlo čudno, odmiče i maše rukama.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.