LIFESTYLE

Dizajnerica otrovom željela ubiti majku

Inspirirana serijom, pokušala izvesti ubistvo

Redakcija

25.9.2014

Grafička dizajnerica iz Londona Kuntal Patel pokušala je otrovati svoju majku jer joj nije dozvoljavala da se uda za mladića iz SAD. Ova 37-godišnjakinja nabavila je otrov putem interneta i otrovala dijetnu koka-kolu koju je popila njena majka Mena (Meena). Ubistvo nije uspjelo jer je doza otrova koju je dala majci bila premala.

Na sudu u Londonu Patel je priznala da je ideju dobila gledajući seriju „Breaking Bad“, u kojoj je jedan lik ubijen otrovom ricinom.

Kontaktirala je prodavača otrova putem interneta i rekla da je očajna zato što joj njena 60-godišnja majka ne dozvoljava udaju za Niradža Kakada (Niraj), mladića iz SAD kojeg je upoznala putem internetskog servisa za upoznavanje ljudi azijskog porijekla.

Otrov abrin, za koji je Patel platila 900 funti, prokrijumčaren je u Veliku Britaniju u voštanoj svijeći. Ali bio je 1.000 puta manje toksičan ispijen nego što bi bio da je udahnut ili primljen intravenozno, a kiselina iz koka-kole ga je još više razblažila.

Odgovarajući na policijska pitanja, osumnjičena je rekla da je otrov nabavila za sebe jer se željela ubiti nakon što joj je majka zabranila udaju.

Majka Mena Patel kćerku je nazivala "kučkom" i zabranila joj je da "proizvodi kopilad" sa svojim "retardiranim, ružnim, debelim" dečkom. Majka je, navodno, djevojku zaključavala, tukla i zahtijevala od nje da prekine vezu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.