O OVOME PRIČA CIJELI SVIJET Otkrijte recept za ulje od kanabisa koje liječi rak!?

Tvrdi da je izliječio od raka više od 5.000 ljudi

(A. Vr.)
29.09.2014 20:25


Uz napomenu da je proizvodnja ulja od kanabisa kojim je Kanađanin Rik Simpson izliječio od raka više od 5.000 ljudi,  u sopstvenoj “režiji” zbog hemijskih reakcija opasan posao, u cijelosti vam prenosimo njegov recept.

Kako je u intervjuu za Telegraf.rs ovaj samouki ljekar i jedan od najvećih boraca za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe rekao, recept je postavio na svoju stranicu phoenixtears.ca.

Ideja je bila da slobodno podijeli sa ljudima širom svijeta recept za ulje od kanabisa kojim je prema sopstvenom svjedočanstvu i sam izliječio najteži oblik raka kože s kojim se prije jedanaest i po godina suočio.

Ovim uljem prema Simpsonovim riječima dokazano se liječe i dijabetes, arterioskleroza, multipla skleroza, epilepsija, astma, psorijaza…

Recept izgleda ovako:

1. Stavite potpuno osušeni biljni materijal u plastičnu posudu.

2. Natopite materijal sa rastvaračem koji koristite. Mogu se koristiti razni rastvarači. Možete koristiti 99-procentni izopropil alkohol koji možete naći u lokalnim apotekama. Alkohol apsorbuje više hlorofila iz biljnog materijala nego nafta. To prouzrokuje da ulje napravljeno uz pomoć alkohola ima tamniju boju. Ako je postupak izveden pravilno, u ulju neće biti ostatka rastvarača ili će ga biti vrlo malo. Trebaće oko 8 litara rastvarača da bi se odvojio THC od pola kilograma biljnog materijala.

3. Izgnječite biljni materijal koristeći čisti drveni štap ili neki slični alat.

4. Biljni materijal treba da bude potpuno potopljen. Gnječite ga štapom. Dok to radite THC se odvaja od biljnog materijala u rastvarač.

5. Radite sve to oko 3 minuta.

6. Prelijte mješavinu ulja/rastvarača bez biljnog materijala u drugu posudu. Upravo ste izvukli oko 80 posto THC-a iz biljnog materijala.

7. Drugo ispiranje – Ponovo dodajte rastvarač u biljni materijal i gnječite još 3 minuta da izvadite preostalih 20 posto THC-a.

8. Prelijte mješavinu ulja/rastvarača u posudu koja već sadrži prvu mješavinu koju ste prethodno napravili.

9. Bacite biljni materijal iz kojeg ste upravo izdvojili THC.

10. Prelijte mješavinu ulja/rastvarača kroz filter za kafu u čistu posudu.

11. Isušite rastvarač (kuvanjem).

12. Dodajte mješavinu u posudu do 3/4 zapremine.Budite sigurni da se nalazite u dobro provetrenoj prostoriji i uključite ventilator. Pare su vrlo zapaljive. Budite sigurni da se nalazite podalje od grijnih elemenata, jer mogu da prouzrokuju požar.

13. Uključite posudu i namjestite je da jako grije.

14. Dodajte mješavinu u posudu kako se nivo spušta sve dok sva mješavina ne završi u posudi.

15. Kada je sav rastvor gotovo ispario dodajte par kapi vode u mješavinu. Količina vode koju ćete dodati zavisi koliko ste imali biljnog materijala na početku. Ako proizvodim ulje od pola kilograma dobrog biljnog materijala, obično dodam oko 10 kapi vode.

16. Kada je u posudi ostalo oko 25mm mješavine ulja/rastvora, stavite rukavice i lagano vrtite posudu (da se promeša rastvor).

17. Vrtite posudu dok rastvor ne ispari. Par kapi vode pomaže kod isparivanja ostatka rastvora i donekle čuva ulje od prejakog zagrijavanja. Temperatura ulja nikada ne bi smijela preći 140 Celzijusa.

18. Stavite rukavice i uklonite ulje iz posude.

19. Oprezno prelijte ulje u manju čistu metalnu posudu.

20. Stavite tu posudu na dehidrator ili na neki uređaj koji lagano grije. Može potrajati nekoliko sati ali će voda i rastvor ispariti iz ulja. Kada više nama nikakve aktivnosti na površini ulja, lek je spreman za upotrebu.

21. Prelijte vruće ulje u bocu ili kako prikazuje video – u plastični špric.

Kada se ulje ohladi postaje kao gusta mast. Neke vrste konoplje proizvešće vrlo gusto ulje i mogli bi imati problema pri istiskanju iz šprica. Ako se to dogodi, stavite špric u toplu vodu par minuta prije upotrebe.
 

 

NA VRH