Ovo su činjenice o seksu nakon rođenja bebe

Šest sedmica je preporučeno razdoblje za suzdržavanje

(A. Sm.)
30.09.2014 14:30

Seks nakon rođenja djeteta ženama se može činiti kao novi gubitak nevinosti. Bojite se da li će vas boljeti, ali svejedno želite da ga isprobate. Od toga da ćete brojati minute do sljedećeg susreta s partnerom do toga da ćete početi da se brinete oko čudnih stvari, evo 13 istinitih činjenica koje svaka žena shvati kad (napokon) dođe vrijeme za prvi seks nakon porođaja.

Šest sedmica je jaaaaako dugo

Mjesec i po dana, tj. šest sedmica je preporučeno razdoblje za suzdržavanje od seksa i bez obzira kako na to gledali, može da djeluje kao intenzivno, dugačko razdoblje. To je jednostavno sušno doba koje nikako ne možete da promijenite.

Ali kad dođe vrijeme, vi zaboravite na to (ili jednostavno nemate vremena)

Iako vam se čini da ste brojali dane do prvog seksa nakon porođaja, majčinstvo ima nevjerovatan način da zbog njega zaboravite na više-manje sve... Zašto je taj datum zaokružen na vašem kalendaru? O, da... Ali upravo ste rodili i bebi ste potrebni 24 sata dnevno. Pronalazak slobodnog vremena za intimnost s dragim upravo je postalo teže nego ikad.

Tražite seksi veš

Iako ste imali šest sedmica da se pripremite za ovaj trenutak, vjerovatno ćete u posljednji trenutak krenuti u potragu za nečim u čemu ćete se osjećati privlačno.

Nesigurni ste u svom tijelu

Bez obzira koliko se brzo oporavili, vaše tijelo kao da još uvijek nije vaše.

Brinete se oko čudnih stvari

"Da li sam sad šira dole?" "Da li će biti drugačiji osjećaj?" "Jesam li mu i dalje seksi?" (odgovori su: Ne; možda trenutno; i ; DA). Samo se sjetite da će on biti presretan da ste napokon opet zajedno.

Veći je nego što se sjećate

Izvrsna vijest za vašeg partnera jeste da sve izgleda i djeluje kao da je ekstra-veće nego prije.

Malo vam je čudno

Vratiti se u onaj prijašnji zanos neće doći spontano. Pogrešno ćete se poljubiti, čut ćete čudne zvukove i trebat će vam nešto više namiještanja kako bi se sve dobro 'namjestilo'. Za početak nemojte postaviti očekivanja jako visoko.

Nosite grudnjak

Ako dojite, vaše grudi su velike, bolne i curi vam mlijeko. A dvije od te tri stvari nisu nimalo seksi. U tom period čudnovati grudnjak za dojilje je nešto bez čega ne možete.

Grudi su trenutno izvan igre

Ženske grudi će duže vrijeme vjerovatno biti ekvivalent za hranu vaše bebe. Uz to, pri dodirivanju, velika je šansa da će iz njih procuriti mlijeko, a to vjerovatno na vas neće djelovati nimalo uzbuđujuće.

Malo boli

Ljudsko biće, veličine koja može varirati od povećeg hljeba do lubenice, ne tako davno izašlo je od tamo, tako da je moguće da će seks biti malo bolan. Samo da znate...

On neće ići polako

Vaš muškarac je prilično dugo čekao na ovaj trenutak i koliko god se on trudio, velika je šansa da sam seks neće dugo trajati i da ćete vi, žene, ostati uskraćene.

Možda nećete žuriti kako bi ponovili ovaj događaj

Ali bi trebalo. Vjerovatno ste naišli na nekoliko prepreka i razbili koljena kad ste učili da vozite bicikl, također, ali to vas nije omelo. S vremenom će postati bolje, vjerujte.

NA VRH