LIFESTYLE

Sat s damama noći od 200 do 1.000 eura

Prostitucija cvjeta u Evropskoj uniji

Redakcija

1.10.2014

Sat seksualnih usluga s prostitutkama, ženskim ili muškim, u zemljama Evropske unije košta 200 eura, dok "all night" i ekskluzivnije usluge koštaju i do 1.000 eura. Ovo je potvrdio Dejan Nestorović, direktor organizacije Sigurna pozicija iz Novog Sada.

Poznate osobe

- Muška prostitucija faktički je u praznom prostoru. Ona ne postoji u srbijanskom zakonu, nevidljiva je prekršajno, dok je ženska vidljiva, ali teško dokaziva. Ipak, može biti vrlo opasna ukoliko pređe u trgovinu ljudima, što važi za oba spola - rekao je Nestorović.

On navodi da se od muškaraca koji se bave prostitucijom traži da budu što mlađi, njegovani i atletski građeni, uglavnom između 18 i 25 godina, te da su korisnici usluga političari i biznismeni.

- Muškarce koji se bave ovim poslom lakše je pronaći u Beogradu, gdje rade kao fitnes treneri i maseri. Djevojke koje se bave ovim poslom su starlete i estradne umjetnice starosti oko 18 godina, a među njima se nalaze i dobro poznate osobe. Aktivne su postale i studentice Univerziteta u Novom Sadu - tvrdi Nestorović.

Mlade studentice

Nestorović kaže da, pružajući seksualne usluge, mlade studentice zarađuju nekoliko stotina eura za večer. Rade najčešće po hotelima ili unajmljenim stanovima. Klijente im šalju provjerene osobe poput vlasnika lokala, šefova osiguranja. Djevojke po kafićima u Novom Sadu i Beogradu nude seks za 50, 70 i 100 eura, dok muškarci naplaćuju između 100 i 200 eura.

Mjesečna zarada do 4.000 eura

Prema istraživanjima organizacije "Sigurna pozicija", brojne studentice u Ujedinjene Arapske Emirate odlaze kao profesionalne maserke, a vraćaju se kao iskusne seksualne radnice. Najčešće odlaze u grupama preko jedne gospođe koja drži modnu agenciju. Mjesečna zarada može dostići i do 4.000 eura, ukoliko ispunjava najviše tražene standarde kada je u pitanju izgled.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.