LIFESTYLE

Luka Magnota ubio studenta Juna Lina pa ga izrezao na komade

Okrutno ubistvo u Kanadi

Redakcija

2.10.2014

Kanađanin Luka Magnota (Magnotta, 32) optužen je za najteži oblik ubistva studenta Juna Lina (33) u junu 2012. godine u Montrealu. On je tijelo nesretnog mladića izrezao na komade i potom poslao kanadskim političkim strankama i na adrese dvije škole.

Planirao ubistvo

Magnota je šest mjeseci kovao pakleni plan kako ubiti Lina. Dok je smišljao ubistvo, monstrum je sve bilježio i o svom mračnom naumu snimio film. Eksplicitni detalji ubistva objavljeni su tokom međunarodne potrage za kanadskim zločincem.

Egida Odvratne stvari
Jedan od svjedoka policiji je opisao da je u blizini Magnotova stana našao odbačen kofer u kojem su bile "odvratne stvari".

Ovaj monstrum teretio se u pet tačaka optužnice, uključujući i okrutno ubistvo, ali nije optužen za sve što mu se stavljalo na teret, a njegov odvjetnik tvrdi da je šizofreničar.

Tužilac Luis Bautlijer (Louis Bouthillier) kazao je da i e-mail, koji je navodno Mangota poslao jednom novinaru 2011., potvrđuje da je planirao ubistvo, oko šest mjeseci ranije, te da nema dvojbe da je zločin bio planiran.

Korisna snimka

Nadzorna kamera zgrade u Montrealu u kojoj je živio ubica snimila je Luka Magnotu kako šeta sa 33-godišnjim Junom Linom, studentom strojarstva. Tada je žrtva posljednji put viđena, a mjesec kasnije, kazao je tužilac Boutlijer, njegova glava pronađena je u jednom parku.

Tužilac je naveo da će tokom suđenja biti prikazana još jedna korisna snimka.
Navodno postoji i video samog čina ubistva.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.