Pogledajte šta bi se dogodilo kada bi sa zemlje odjednom nestali svi ljudi!

Jeste li se ikad zapitali

(N. K.)
03.10.2014 08:56

Jeste li ikad razmišljali o tome što bi se dogodilo kad bi svi ljudi na svijetu odjednom nestali?

Ako jeste, Earth Unplugged ima odgovor u videu koji se proteklih dana počeo širiti internetom. U glavi vjerojatno imate neki scenarij iz SF filma, ali ako pogledate narednih četiri minute saznat ćete što bi se stvarno dogodilo: sve počinje s izumiranjem buba koje žive na ljudskom tijelu, jednako kao što bi se za opstanak borile i ostale životinje koje ovise o našem postojanju.

Suprotno vjerovanju o nepobjedivosti, žohari bi izumrli od zime, a ni štakori se ne bi bolje proveli. Neki biolozi tvrde da bi određene vrste životinje deevoluirale u oblike sličnije svojim divljim precima, što bi se moglo dogoditi i s voćem i povrćem, piše index.hr.

Nakon nekog vremena velike gradove preplavila bi priroda, što ne bi prošlo bez dramatike: požari, rušenja velikih zgrada, pucanje cijevi, više-manje potpuni kaos. Ribe bi u potpunosti oporavile svoje brojke bez izlova, a na kopnu bi se mnoge životinje proširile na područja u kojima ih nikad nije bilo, ali i bile ozbiljno ugrožene od posljedica rušenja svih sistema i zagađenja. Više pogledajte u videu i saznajte koliko bi vremena na Zemlji trebalo proći dok se s nje ne uklone svi znakovi ljudskog života.

 

NA VRH