LIFESTYLE

SVE NA JEDNOM MJESTU Ova jahta je toliko luksuzna da ima svoju jahtu!

Heliodromi, tobogani, kina,bazeni...

(A. Vr.)

3.10.2014

Nije lako danas napraviti najekstravagantniju mega-jahtu. Heliodromi, tobogani, kina i bazeni su već postali očekivani na luksuznim brodovima. Italijanska firma „CRN“, međutim, sve je to podigla na viši nivo.

"Žad“, najnovija mega-jahta kompanije "CRN“ koja pripada italijanskoj poslovnoj grupi "Fereti“, razlikuje se od konkurencije po tome što ima hidraulična vrata koja služe kao ulaz u garažu za osam metara dugački gliser.

Garaža funkcioniše tako što može da se potopi sa 18.000 litara vode i tako bez problema u nju može da uplovi gliser bez ikakvih dizalica ili kranova.

Impresivno je i to što je za upumpavanje ili izbacivanje svih 18.000 litara vode potrebno samo tri minuta, nakon čega osmometarski "Riva Iseo“ može da uplovi unutra.

jahta-foto-2


Kada je gliser napolju garaža može da se koristi i kao unutrašnji bazen sa slanom vodom.

Konstruisana prošle godine, 60 metara dugačka jahta bila je glavna atrakcija na upravo završenoj izložbi jahti u Monaku. Tamo je bila i finalista za nagradu za najbolje dizajniranu unutrašnjost, ali je "Grejs E“, najnovija jahte kompanije "Perini Navi" bila za nijansu ljepša.

jahta-foto-4


"Žad“ je svoj debi imala na prošlogodišnjem takmičenju gdje je osvojila trofej za najbolju jahtu.

Mega-jahtu je osmislio studio "Zuccon International Project", a dizajnirana je da „bude jedno sa morem“.

Grdosija od 60 metara može da ugosti 10 ljudi u četiri kabine i glavnom apartmanu. Osim garaže, "Žad“ ima teretanu, tursko kupatilo i ogroman akvarijum.

Brod ima četiri palube, a materijali korišteni za unutrašnjost je kanaleto orahovina i palisandrovo drvo. Podovi su napravljeni od afromozije, a u svim odajama postavljeni su beli "tai ping“ tepisi.

jahta-foto-5


- Eksperimentišemo sa dizajnom, veličinom. Svaka od jahti koje pravimo je posebna i ima specijalne karakteristike. Sljedeći korak nam je da uklopimo sve ove specifičnosti u nekoliko novih koncepata za buduće jahte, rekao je Luca Doldrini, prodajni direktor u kompaniji "CRN“.

jahta-foto-7

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.