SVE NA JEDNOM MJESTU Ova jahta je toliko luksuzna da ima svoju jahtu!

SVE NA JEDNOM MJESTU Ova jahta je toliko luksuzna da ima svoju jahtu! Heliodromi, tobogani, kina,bazeni...

Nije lako danas napraviti najekstravagantniju mega-jahtu. Heliodromi, tobogani, kina i bazeni su već postali očekivani na luksuznim brodovima. Italijanska firma „CRN“, međutim, sve je to podigla na viši nivo.

"Žad“, najnovija mega-jahta kompanije "CRN“ koja pripada italijanskoj poslovnoj grupi "Fereti“, razlikuje se od konkurencije po tome što ima hidraulična vrata koja služe kao ulaz u garažu za osam metara dugački gliser.

Garaža funkcioniše tako što može da se potopi sa 18.000 litara vode i tako bez problema u nju može da uplovi gliser bez ikakvih dizalica ili kranova.

Impresivno je i to što je za upumpavanje ili izbacivanje svih 18.000 litara vode potrebno samo tri minuta, nakon čega osmometarski "Riva Iseo“ može da uplovi unutra.

jahta-foto-2


Kada je gliser napolju garaža može da se koristi i kao unutrašnji bazen sa slanom vodom.

Konstruisana prošle godine, 60 metara dugačka jahta bila je glavna atrakcija na upravo završenoj izložbi jahti u Monaku. Tamo je bila i finalista za nagradu za najbolje dizajniranu unutrašnjost, ali je "Grejs E“, najnovija jahte kompanije "Perini Navi" bila za nijansu ljepša.

jahta-foto-4


"Žad“ je svoj debi imala na prošlogodišnjem takmičenju gdje je osvojila trofej za najbolju jahtu.

Mega-jahtu je osmislio studio "Zuccon International Project", a dizajnirana je da „bude jedno sa morem“.

Grdosija od 60 metara može da ugosti 10 ljudi u četiri kabine i glavnom apartmanu. Osim garaže, "Žad“ ima teretanu, tursko kupatilo i ogroman akvarijum.

Brod ima četiri palube, a materijali korišteni za unutrašnjost je kanaleto orahovina i palisandrovo drvo. Podovi su napravljeni od afromozije, a u svim odajama postavljeni su beli "tai ping“ tepisi.

jahta-foto-5


- Eksperimentišemo sa dizajnom, veličinom. Svaka od jahti koje pravimo je posebna i ima specijalne karakteristike. Sljedeći korak nam je da uklopimo sve ove specifičnosti u nekoliko novih koncepata za buduće jahte, rekao je Luca Doldrini, prodajni direktor u kompaniji "CRN“.

jahta-foto-7

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

NA VRH