LIFESTYLE

Pokazala novo lice: Srpkinja Dana Vulin nakon 30 operacija

Preživjela napad ljubomorne žene

(N. K.)

6.10.2014

Dana Vulin, Srpkinja koja živi u Australiji, nakon dvije i po godine golgote ponovo je ugledala svoje lice! Vulinova (28) je pretrpjela užasne povrede lica kada je žena ljubomorna na njenu ljepotu zapalila 16. februara 2012.

Poslije 30 mjeseci agonije i više od 30 zahvata koji su joj rekonstruisali lice, Dana je pokazala da njena napadačica nije uspjela da joj slomi duh. Laserom su joj spaljivali kožu i nakapavali plazmu na lice kako bi zaraslo, piše Alo.

- Bilo bi lakše da sam umrla, ali nikada nisam išla prečicom do bilo čega. Da mogu da vratim vrijeme prije napada i opekotina i spriječim to, naravno da bih, ali ako me pitate kako se sada osjećam, prokleto sam ponosna na svoje tijelo, ističe ona.

1478909-520958-1477073danavulinfotofejsbuk-ff

Dana je otkrila stravične opekotine koje su joj nanijete kako bi inspirisala ljude i pokazala da čovjek može da se izbori uprkos svemu.

- Nadam se da će vidjeti snagu, moć, samopouzdanje, samopoštovanje, hrabrost, odlučnost. Nadam se da će vidjeti ožiljke jer su oni sada dio mene. Ovo je nova Dana. To sam što sam, hrabra je mlada žena kojoj je doktor, pored sve muke, saopštio da je borba sa novim zlom tek čeka.

- U očima doktora sam vidjela da je nešto loše u pitanju. A onda mi je rekao da imam rak. Nisam mogla da vjerujem. Da se jedna osoba nosi sa tolikim bolom, a onda dođe novi, priznaje Dana.

Vulinova je pokazala ožiljke pred publikom u jednoj baletskoj dvorani.

- Zamisli koliko će čudno biti kada upoznam nekog tipa, rekla je sestri.

- Bila sam bez lica i to čini da se osjećaš kao niko i ništa. Znam ko sam, ali izgledam bež. Nemam izraz lica, ne vidiš mi nos, samo očne jabučice bez obrva. Osjećaš se kao nešto bezlično. Lice je dio identiteta i potrebno je da bude spolja da bi zacijelio iznutra. Svako ima pravo na svoje lice.

Dodaje da nema šansu da se žali na svoju "zatvorsku kaznu".

- Zatvor je ništa u poređenju sa jednim satom u mojoj koži, otkriva ova snažna žena i nastavlja da se bori.

Sačekala ju je bar jedna dobra vijest; maligne ćelije su otklonjene - pobijedila je rak!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.