LIFESTYLE

Australski kuhar iskomadao i skuhao suprugu, pa sebi presudio

Upoznali se na kruzeru

(J. Be.)

6.10.2014

Australski kuhar isjekao je na komade suprugu te je skuhao prije nego što je i sebi oduzeo život, prenose australski mediji.

Naime, policija je pozvana u stan Marcusa Petera Volkea u Brisbaneu nakon što su komšije prijavile da nešto smrdi iz njihovog stana.

Šokirani policajci otkrili su dijelove tijela žrtve Mayang Prasetyo koji su bili u loncu na šporetu.

Ostali dijelovi tijela Indonežanke Prasetyo, koja je inače transseksualna prostituka, pronađeni su u posudama izvan stana.

Drugo tijelo, za koje se smatra da je Volkovo, pronađeno je u kontejneru u blizini stana. Sam je sebi presudio prerezavši si grkljan.

Kako pišu mediji, par se tek nedavno preselio u stan u imućnom predgrađu, a mještani su kazali kako su čuli njihove svađe do unazad sedam dana.

Volke je Mayang upoznao dok su zajedno radili kao kuhari na kruzerima. Nedavno se vratio u Australiju.

– Bio je sretan što dolazi kući za Božić, sve je bilo normalno, kazala je Volkeova majka Dorothy za Courier Mail.

Kako navode policijski izvještaji, Volke je kad je čuo policiju pobjegao iz stana u obližnu uličicu, gdje se i ubio.

Brisbane Komšinica Courtney Reichart je kazala za ABC da je osjetila čudan smrad u srijedu, te da se to pogoršavalo svakim danom.

– Kada sam u subotu izašla u šetnju smrad mi je natjerao suze na oči. Isto kao da je neko izvadio ustajalu pseću hranu ili crveno meso koje je stajalo nekoliko dana- kazala je ona, zgrožena što su danima prolazili pored vrata samo se pitajući “šta to grozno smrdi” dok je žena raskomadana.

Prijatelji putem društvenih mreža odaju počast ubijenoj Mayang koja je nastupala u transseksualnom kabare showu “Le Femme Garcon” u Melbourneu prije nego se preselila u Brisbane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.