LIFESTYLE

Tijelo su samljeli, a dijelove bacili u WC i rijeku

Srpska mafijaška organizacija

(E. Al.)

6.10.2014

Vladimir Milisavljević, Luka Bojović, Vladimir Mijanović i Siniša Petrić i njihova žrtva Milan Jurišić svi su bili članovi 'Zemunskog klana', srpske mafijaške organizacije koju su osnovali bivši članovi paravojne grupe Arkanovih Tigrova.

Četvorici bivših članova srpske paravojne grupe 'Tigrovi', među kojima Vladimir Milisavljević osuđen za smrt predsjednika srbijanske vlade Zorana Đinđića, sudi se od ponedjeljka u Španskoj za brutalno ubistvo jednog sunarodnjaka 2009. godine.

Četvorica muškaraca, Vladimir Milisavljević, Luka Bojović, Vladimir Mijanović i Siniša Petrić i njihova žrtva Milan Jurišić svi su bili članovi 'Zemunskog klana', srpske mafijaške organizacije koju su osnovali bivši članovi paravojne grupe Arkanovih Tigrova, prema optužnici državnog tužilaštva u Madridu.

Luku Bojovića, kojeg smatraju jedinim od šefova Zemunskog klana, madridsko državno tužilaštvo optužilo je da je u martu 2009. čekićem u jednom stanu u Madridu ubio Milana Jurišića. Vladimir Milisavljević i Sretko Kalinić, koji je u zatvoru u Srbiji, a čije izručenje Španija nije uspjela postići, kasnije su raskomadali tijelo i stavili ga u frižider, prenosi Dnevnik.hr.

'Sljedeći su dan samljeli dijelove tijela u električnom mlinu koji se raspao od metka u tijelu. Samljevene dijelove bacili su u zahode, a kosti su ispilili i bacili ih u rijeku Manzanares.

Interpol je upozorio špansku policiju na njihovu nazočnost u zemlji i ona je u februaru 2012. uhapsila Milisavljevića, Bojovića, Mijanovića i još jednog bivšeg pripadnika Arkanovih Tigrova Sinišu Petrića u Valenciji.

Tokom pretraživanja pronađeno je desetak komada oružja, municija i podaci o Jurišićevom ubistvu, navelo je državno tužilaštvo.

Bojović je optužen za ubistvo i može mu biti određena kazna od 41 godine zatvora, dok Milisavljević, optužen kao saučesnik može biti osuđen na 21 godinu zatvora. Preostala dvojica mogla bi biti osuđena na između 5 i 17 godina zatvora. Svi su optuženi za pripadnost zločinačkoj organizaciji i utaju oružja.

Proces će trajati do četvrtka u San Fernandu de Henares, blizu Madrida.

Špansko pravosuđe je u januaru 2013. dopustilo izručenje Srbiji Milisavljevića, osuđenog 2007. na 35 godina za ubistvo Zorana Đinđića, uz uslov da prije odsluži kazne u Španiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.