LIFESTYLE

Tajanstvena pisma preplavila Beograd: Anonimni pjesnik stihovima nasmijava prolaznike

Pisma je već ostavljao i u Sarajevu

(A. Vr.)

8.10.2014

 

Građani Beograda, odnosno oni koji su imali sreće, svjedočili su neobičnoj pojavi: gradske ulice skrivale su zapečaćena pisma u kojima su se krili - stihovi.

Anonimni pjesnik odlučio je nasmijati ponekog slučajnog prolaznika, a to mu je, očito, pošlo za rukom, prenose srbijanski mediji.

Pjesnik se potpisuje inicijalima "M. N.", a čini se da se radi o anonimnom umjetniku koji je već neko vrijeme popularan i na društvenim mrežama. Njegovu stranicu na Facebooku prate gotovo 82.000 korisnika koje anonimni pjesnik svakodnevno uveseljava svojim stihovima.

Stranica je otvorena prošle godina i nazvana je samo "M. N". Osim na Facebooku, anonimni je pjesnik aktuelan i na Twitteru, a ima i vlastitu internetsku stranicu.

mn3-08102014-facebook

- Imam 24 godine, ali bolje je da veoma malo znaš o meni. Bit će meni nekako lakše. Ima nekoliko ljudi u mojoj glavi, odrastao normalno. Iz Beograda, sa Zvezdare, "tamo gdje zvijezde najljepše padaju". Jedinac sam i pomalo previše introvertna osoba, ali se trudim da ne budem, piše anonimni umjetnik o sebi na svojoj internetskoj stranici.

Pisma je već ostavljao i u Sarajevu, a najavio je povratak i iduće godine.

Oni koji su pronašli pismo, sigurno im je uljepšalo dan, a oni koji nisu, zasigurno sada pažljivije gledaju ispred sebe ne bi li i oni pronašli pokoji stih.

mn2-08102014-facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.