LIFESTYLE

Polovina žena smatra da ih muškarci ne uzbuđuju na pravi način

Veliki je raskorak između toga šta muškarci i žene misle o ovom pitanju

(A. Sm.)

10.10.2014

Nedostatak komunikacije između polova vrlo je primjetan, i veliki je raskorak između toga šta muškarci i žene misle o ovom pitanju...

Nove studije pokazale su da su muškarci prilično samouvjereni po pitanju znanja o ženskoj seksualnosti. Međutim, dame ne misle tako.

Dvije trećine (oko 65 posto) muškaraca pohvalilo se svojim znanjem u vezi zadovoljavanja žena, ali samo 49 posto dama složilo se s tim.

I vrlo je vjerovatno da su u pravu, jer se oko 50 posto muškaraca namučilo da otkrije G tačku, a čitavih 23 posto nije znalo da pokaže gdje se nalazi klitoris.

Što se erogenih zona tiče, 33 posto muškarca vjeruje da se razlikuju od žene do žene, a mnogi, zatečeni ovim pitanjem, uopšte nisu imali odgovor.

Istraživanje je ukazalo na to da muškarci još mnogo toga osnovnog treba da nauče, ali (srećom) pokazalo se da bi većina njih rado otkrivala više o ženskom tijelu (75 posto).

Takođe, 39 posto žena i 42 posto muškaraca izjavilo je da je stimulacija klitorisa najbolji način za postizanje ženskog orgazma.

Na pitanje o tome da li veličina bitna, samo 4 posto muškaraca izjavilo je da jeste, za razliku od čitavih 20 posto žena koje su se složile sa ovom izjavom.

Svi muškarci smatraju da se žene samozadovoljavaju, ali je 22 oposto žena izjavilo da to nikada ne čini.

Međutim, ohrabrujuće zvuče podaci da 37 posto muškaraca misli da žene glume orgazam, dok je to potvrdilo samo 16 posto žena.

Istraživanje je sprovedeno povodom lansiranja novog koncepta kućne zabave za parove, nazvanog "Les Amants" ("Ljubavnici"), tokom koje bi bila održana prezentacija erotskih igračaka ljubavnim parovima. Koncept je osmišljen zbog sve većeg broja muškaraca koje interesuje kako da bolje zadovolje svoju partnericu i tako ostvare harmoničniji odnos.

Savjetnik i prodavac predstavit će novu liniju igračaka, predložiti kako se najbolje i najkreativnije mogu upotrijebiti, i podijeliti par savjeta parovima da bi ljubavnici mogli što bolje da zadovolje jedno drugo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.