LIFESTYLE

Pogledajte šta su mu doktori našli u stomaku nakon 40 godina paklenih bolova

Tretman donio više štete nego koristi

(N. K.)

14.10.2014

Od alternativne medicine do pakla. Xu Long (60) iz Kine, decenijama je patio od bolova u leđima i grudima. On se prisjeća da ga to muči toliko dugo, da je tretman primio čak i kad je služio vojsku 1974. godine...

– Sjećam se da me je tada dva dana i dvije noći jezivo bolio želudac. Vojni doktor mi je ponudio akupunkturu, i uspjelo je! Bol je prestao istog momenta – ispričao je medijima Long.

Međutim, izgleda da, iako mu je ovaj tretman donio trenutno olakšanje, na duže staze mu je donijelo više štete nego koristi:

– Tokom godina, počeo sam da osjećam nelagodnost u leđima i grudima koja se sve više povećavala. Svaki put kada bih se obratio doktoru, rekli bi mi da je to od starosti – priča Long.

Međutim, izgleda da je problem bio u tome što mu se jedna od manjih igala za akupunkturu polomila unutar crijeva!

1412335299319-wps-11-pic-shows-doctors-found-a

Nakon rendgenskog pregleda, doktori su napokon utvrdili šta nije u redu sa nesretnim čovjekom:

– Rekli su mi da u mom stomaku postoji strano tijelo, pa sam se uspaničio, misleći da je u pitanju rak – kaže Long, dodajući da se šokirao kada je saznao da je u pitanju igla za akupunkturu.

Doktor Ye Lin obavio je proceduru kojom je otklonio tri centimetra dugu iglu iz Longovog tijela.

– Igla, koja se nalazila u njegovim crijevima, je pocrnila i bila je vrlo debela zbog decenija oksidacije – navodi doktor Lin, dodajući da se vjerovatno kretala kroz tijelo pacijenta kako se ovaj pomjerao, prenosi Dnevno.rs.

Uspješna operacija oslobodila je Longa dugogodišnjeg hroničnog bola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.