LIFESTYLE

Adolf Hitler uzimao kokain i bikovu spermu

Bio ovisan o testosteronima i raznim opijatima

Redakcija

15.10.2014

Teodor Morel (Theodor Morell), lični ljekar Adolfa Hitlera, prema novoj e-knjizi historičara Žila Miltona (Giles), „navukao“ je vođu Trećeg rajha na mnoge supstance, ali ovaj mu je bio zahvalan i uvjeren da mu pomaže.

Hitler je dugo bio bolestan, imao je grčeve u želucu, proljev i ostale hronične bolesti, a patio je i od jutarnje omamljenosti.

Počeo šmrkati

Kako bi pomogao Hitleru, Morel je napravio injekciju vodenaste tekućine koju je dobivao iz praška upakiranog u zlatne pakete te svaki dan poslije doručaka ubrizgavao je Hitleru. Kroz nekoliko minuta, Hitler bi ustao iz kreveta okrijepljen i pun energije.

Hitlera nije bilo briga šta uzima dok god je to djelovalo. Ubrzo je postao ovisan o Morelovim "lijekovima".

SS ljekar Ernst-Ginter Šenk (Günther Schenck) sumnjao je u Morelove čudesne lijekove te ih je testirao u laboratoriju i otkrio da koristi metamfetamin.

Najčudniji "lijek" koji je dr. Morel prepisao Hitleru bio je kokain, koji mu je počeo davati u obliku kapi za oči, a nakon što je Hitler počeo žudjeti za kokainom, uz kapi za oči, počeo ga je šmrkati da bi “očistio sinuse i smirio grlo”.

Injekcije muškosti

Dobro se osjećao uzimajući drogu, ali njegov seksualni nagon i dalje je bio nikakav. Kako bi prevladao ovo neugodno stanje, Morel mu je počeo ubrizgavati injekcije muškosti koje su sadržavale ekstrakte od žlijezda prostate mladih bikova. Morel mu je, također, prepisao testoviron, lijek koji je proizlazio iz testosterona. Hitler bi uzeo lijek prije provođenja noći s Evom Braun.

Kako se kraj rata bližio, Hitler je bio sve bolesniji. Ovisan o "lijekovima", njegove su ruke bile toliko puta "probušene" da je Eva Braun optužila Morela da je psihopata. Međutim, ljekar je s Hitlerom ostao gotovo do samog kraja.

Ostavio medicinske dokumente

Morel, koji je umro od moždanog udara 1948. godine nedugo nakon izlaska iz zatvora, ostavio je iza sebe spremljene medicinske dokumente koji su otkrivali ovisnost njegovog najdražeg pacijenta. Ironično je da je čovjek koji je bio zadužen za Hitlerovo zdravlje, vjerovatno, doprinio Hitlerovom konačnom padu više od svih ostalih.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.