LIFESTYLE

Ovo su najbogatije žene svijeta: Zajedno posjeduju bogatstvo od 114.6 milijardi dolara

Izbor u sedam regiona

(Mi.K.)

16.11.2014

Portal "Wealth-X" objavio je listu izuzetno bogatih žena svijeta, od kojih su sve milijarderke.

Sajt je izabrao najuticajnije žene iz sedam regiona: Sjeverna Amerika, Evropa, Pacifik, Latinska Amerika, Azija, Bliski istok i Afrika.

Najbogatija žena svijeta, kao i najbogatija žena Sjeverne Amerike je Kristi Volton, vlasnica lanca supermarketa "Volmart".

Njeno bogatstvo procjenjuje se na 37.9 milijardi dolara.

milijarde

Kristi Volton

Sljedeća je najbogatija žena Evrope i nasljednica "Loreal" imperije, Lilijen Betenkur. Njeno bogatstvo procjenjuje se na 31.3 milijardi dolara, tvrdi ovaj veb sajt. Rudarska naslednica, Đina Rejnhart iz Australije dobila je titulu najuticajnije žene Pacifika, sa bankovnim računom od 14.8 milijardi dolara.

milijarde-1

Lilijen Betenkur, vlasnica "Loreala"

U Latinskoj Americi, tri žene su se našle u grupu najbogatijih. U pitanju su kćerke najbogatijeg čovjeka na svijetu, Karlosa Slima: Vanesa, Marija i Joana. Ovaj veb sajt tvrdi da svaka od njih ima 6,3 milijardi dolara bogatstva. Karlos ima i tri sina.

milijarde-2

Marija Sumaja Slim de Romero sa ocem Karlosom Slimom

U Kini, najbogatija žena je Jan Hujan, koja ima bogatstvo od 6.3 milijardi dolara. Na Bliskom istoku, Šari Arison iz Izraela poseduje bogatstvo od 4.2 milijarde dolara, dok u Africi, Folorunšo Alakija iz Nigerije spada u najbogatije, sa 1.2 milijarde dolara. Obje su biznismenke.

milijarde-3

Šari Arison

Osim pravljenja liste najbogatijih žena sveta, ovaj veb sajt je otkrio i da, sve zajedno, ove žene posjeduju bogatstvo od 114.6 milijardi dolara.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.