LIFESTYLE

NEMA LOŠEG DANA Upoznajte porodicu s čak 34 djece

Posvajali siročad iz cijelog svijeta

(A. Vr.)

22.11.2014

Jeane i Paul Briggs, par iz Falling Watersa u državi Virginiji, ima čak 34 djece; petero biološke te 29 posvojene.

Posljednjih 30 Briggsovi su posvajali siročad iz cijelog svijeta, a mnoga imaju invaliditet ili boluju od neizlječivih stanja, piše Daily Mail.

'Obožavam to. To je moja karijera. Tako govorim i djeci 'Vi ste zrak koji udišem i ja trebam taj kisik', kaže Jeane (58).

S posvajanjima ne planiraju stati, a posebno žele usvojiti još starije djece koja zbog bolesti ili invaliditeta nisu uspjela naći dom. Njihov sin Joseph sjeća se zlostavljanja koja je pretrpio u Ukrajini jer je rođen s rascjepom usne i nepca.

- Teško mi je vjerovati da me neto htio posvojiti. Ne mogu im se dovoljno odužiti. Volim ih do Mjeseca i nazad, kaže Joseph.

Prvo dijete koje su posvojili iz inostranstva bio je Abraham, slijepi dječak iz sirotišta u Meksiku koji je u dom Briggsovih došao 1985. Bez vida je ostao jer je pretučen.
Iako je brinuti za veliku porodicu vrlo skupo, Jeane je zahvalna onima koji joj pomažu.

Paulu pomaže i poslodavac koji mu za svako usvojeno dijete daje 10.000 dolara. Zbog brojne porodice morali su i nadograditi kuću, u kojoj trenutačno živi njih 26.

- Djeca su poseban dar, blagoslov. Ni jedno dijete ne bi trebalo osjetiti da je nepoželjno. Velika je radost imati ih i zaista mi dan nikada nije loš', kaže Jeane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.