LIFESTYLE

Zbog predviđanja vidovnjaka promijenjen broj leta

Brazilska aviokompanija "TAM" reagovala

Autor:Srna

22.11.2014

 

Brazilska aviokompanija "TAM" odlučila je da promijeni broj leta jednog aviona, jer je vidovnjak predvidio da će se srušiti odmah po polijetanju, prenose danas brazilski mediji.

 Vidovnjak Žuselino Nobrega da Luš predvidio je da će u srijedu, 26. novembra, avion na letu "JJ3720" u 10.30 časova prema Griniču, imati problema i da će se srušiti.

On je rekao da će se avion na relaciji Sao Paulo - Brazilija, zbog problema sa turbinama, srušiti na zgradu u glavnoj aveniji Sao Paula, i to odmah po polijetanju sa aerodroma Kongonhas.

Kompanija je zbog toga odlučila da promijeni broj leta na "JJ4732".

"Bezbjednost putnika je na prvom mjestu", navela je u saopštenju kompanija koja je ovo upozorenje shvatila ozbiljno i dodala da će biti posebno obazrivi u pomenutom periodu.

Regionalna služba bezbjednosti vazdušnog saobraćaja, kao i piloti skrenuli su pažnju kompaniji da avioni nikada ne nadlijeću glavnu aveniju Sao Paula pri polijetanju, objavio je sajt Globo.

Mediji navode da je vidovnjak pad aviona predvidio još 2005. godine i da je izjavu o tome čak i ovjerio kod notara.

On je navodno predvidio pogibije britanske princeze Dajane i vozača formule jedan Ajrtona Sene, te smrt brazilskog predsjedničkog kandidata Eduarda Kamposa, koji je stradao u avgustu u avionskoj nesreći.

Međutim, Da Luš nije pogidio rezultate izbora u Brazilu 2006. godine, a nisu se obistinila ni predviđanja da će vakcina protiv side biti otkrivena 2008. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.