Ispovjest nakon promjene spola: Prvih 17 godina života živjela i izgledala kao dječak

Ostvarila životni san

(Mi.K.)
10.12.2014 11:52

Ja sam sretna žena, kaže mi pri samom kraju razgovora Eva Carieri, 34-godišnja Talijanka, tamnoputa brineta mediteranskog tipa, koja od većine svojih sunarodnjakinja na prvi pogled malo odskače po visini, za što su zaslužne i cipele s visokom petom upadljivog tigrastog uzorka.

Glas joj je malo dublji, gotovo muški. Nije zbog njega manje ženstvena, ali onome ko zna da je Eva nekada bila muškarac, tek kad progovori bude skroz jasno da ne laže. Glas je odaje, mada ima i žena s još dubljim altovima pa se svejedno za njih ne može reći da su muškobanjaste, piše Globus, a prenosi Jutarnji list.

No kako su fizička ljepota, pa i ljepota nečijeg glasa prije svega stvar ličnog ukusa, pustimo fotografijama da govore.

A ovo su činjenice. Eva ne skriva da se rodila kao Marco i da je prvih 17 godina života živjela i izgledala kao dječak da bi korak po korak, malo po malo, postajala žena, i to sasvim zgodna žena čime je, tvrdi – ostvarila svoj životni san.

Prošla je veoma težak put transformacije o kojem otvoreno govori. U njenim ličnim dokumentima već nekoliko godina jasno piše da se zove Eva i da je ženskog spola.

Time je i formalno postala pripadnicom spola kojemu osjeća da pripada otkako zna za sebe – još od djetinjstva i rane mladosti kad se odijevala kao muško i godinama poslije, kroz svoje dvadesete, u kojima se trudila izgledati kao žena i imala ženske crte lice i silikonske grudi, ali - muške genitalije.

Prije pet godina u Bangkoku se podvrgnula operaciji genitalija, odnosno promjeni spola, koja je trajala tri sata, nakon čega je prije povratka u Italiju tamo na postoperativnoj njezi provela još 15 dana. Kao i o svemu ostalome, Eva Carieri bez puno zadrške govori i o tome kako je jako zadovoljna ishodom te operacije.

NA VRH