LIFESTYLE

Podigao tepih u kući bake i dede i tamo našao nešto o čemu svi sanjaju

Pronađene starine vrijedne nekoliko hiljada dolara

(A. Vr.)

10.12.2014

Jedan korisnik Redita iz Tenesija podijelio je sa ostalim korisnicima ove društvene mreže svoje nesvakidašnje iskustvo. Naime, dok je čistio kuću bake i dede u kojoj je proveo djetinjstvo, otkrio je nešto čudno ispod tepiha u ormaru.

547806-blago-foto-redditevilenglish-3-ff

Na prvi pogled samo običan ormar

Na prvi pogled običan ormar, ali kada je htio da promjeni prljavi tepih i podigao ga, vidio je metalni poklopac. Djelovalo je kao sef, pa je, da bi ga otvorio, pozvao bravara da mu pomogne, jer svakako nije znao šifru, prenosi Blic.

547807-blago-foto-redditevilenglish-4-ff

A ispod tepiha se krije tajni otvor

Kada su uspjeli da ga otvore, djelovalo je kao da je gomila cigli. Ipak, ispostavilo se da su zapravo kutije. On je vadio i vadio stvari iz rupe, koja je izuzetno velika, iako je otvor vrlo uzak.

547808-blago-foto-redditevilenglish-5-f

Tajni otvor je zapravo ogroman sef prepun kutija

Nažalost, novac je bio oštećen zbog poplave koja se prije nekoliko godina desila u kući, ali su zato tu bile pune kutije novčića i nakita.

Korisnici Redita su mu rekli da pronađeno blago definitivno može da se proda za nekoliko hiljada dolara. Zanimljivo je da to nije bio jedini sef koji je našao u kući. Još jedan se nalazio u stočiću u dnevnoj sobi, a u njemu su se krili pištolji i novčanice od po jedan dolar.

547804-blago-foto-redditevilenglish-1-ff

Među blagom su se našli srebrni novčići i značke

Ovaj korisnik riješio je da još pročešlja kuću uzduž i poprijeko, jer su njegovi baba i deda očigledno imali genijalne načine da sačuvaju svoje stvari za crne dane.

547805-blago-foto-redditevilenglish-2-f

Također, u kutijama se našao nakit i novac

On je poručio da će postaviti slike svega što je našao, čim pretraži i očisti skriveno blago svojih predaka. Bez obzira na njihovu moguću vrijednost, osjećaj kada pronađete nešto ovako definitivno ne može da se poredi ni sa čim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.