Podigao tepih u kući bake i dede i tamo našao nešto o čemu svi sanjaju

Pronađene starine vrijedne nekoliko hiljada dolara

(A. Vr.)
10.12.2014 19:55

Jedan korisnik Redita iz Tenesija podijelio je sa ostalim korisnicima ove društvene mreže svoje nesvakidašnje iskustvo. Naime, dok je čistio kuću bake i dede u kojoj je proveo djetinjstvo, otkrio je nešto čudno ispod tepiha u ormaru.

547806-blago-foto-redditevilenglish-3-ff

Na prvi pogled samo običan ormar

Na prvi pogled običan ormar, ali kada je htio da promjeni prljavi tepih i podigao ga, vidio je metalni poklopac. Djelovalo je kao sef, pa je, da bi ga otvorio, pozvao bravara da mu pomogne, jer svakako nije znao šifru, prenosi Blic.

547807-blago-foto-redditevilenglish-4-ff

A ispod tepiha se krije tajni otvor

Kada su uspjeli da ga otvore, djelovalo je kao da je gomila cigli. Ipak, ispostavilo se da su zapravo kutije. On je vadio i vadio stvari iz rupe, koja je izuzetno velika, iako je otvor vrlo uzak.

547808-blago-foto-redditevilenglish-5-f

Tajni otvor je zapravo ogroman sef prepun kutija

Nažalost, novac je bio oštećen zbog poplave koja se prije nekoliko godina desila u kući, ali su zato tu bile pune kutije novčića i nakita.

Korisnici Redita su mu rekli da pronađeno blago definitivno može da se proda za nekoliko hiljada dolara. Zanimljivo je da to nije bio jedini sef koji je našao u kući. Još jedan se nalazio u stočiću u dnevnoj sobi, a u njemu su se krili pištolji i novčanice od po jedan dolar.

547804-blago-foto-redditevilenglish-1-ff

Među blagom su se našli srebrni novčići i značke

Ovaj korisnik riješio je da još pročešlja kuću uzduž i poprijeko, jer su njegovi baba i deda očigledno imali genijalne načine da sačuvaju svoje stvari za crne dane.

547805-blago-foto-redditevilenglish-2-f

Također, u kutijama se našao nakit i novac

On je poručio da će postaviti slike svega što je našao, čim pretraži i očisti skriveno blago svojih predaka. Bez obzira na njihovu moguću vrijednost, osjećaj kada pronađete nešto ovako definitivno ne može da se poredi ni sa čim.

NA VRH