LIFESTYLE

Čovjek kojeg nije progutala anakonda otkrio detalje: "Čuo sam kako mi lomi kosti"

Nakon što je razočarao gledaoce

(B.P.)

11.12.2014

Ljubitelj prirode Paul Rosalie mora se sada braniti pred javnošću jer ga nije progutala anakonda. 

Gledaoci, njih 4,1 miliona koji su prošle nedjelje u Americi gledali njegov show "Eaten Alive" su bijesni, a mediji ovog 27-godišnjaka iz New Yorka doslovno proganjaju. Pažnju javnosti je dobio, a kako je rekao u intervjuu za Independent, za ostalo ga nije briga. Trailer za "Eaten Alive pogledalo" je 21 milion ljudi, prenosi Dnevnik.hr. 

- To su obična pretjerivanja; da je Paul Rosalie pojeden, da je anakonda umrla. Toliko je špekulacija i kontroverzi, stvarno previše - kazao je Rosalie koji je opisao kako je sve izgledalo iz njegove perspektive. 

- Najprije me nije htjela pojesti, nije bila zainteresovana. Onda me snažno udarila i omotala se oko mene. Bilo je čudesno osjetiti njezinu snagu. Fokusirala se na moju glavu i ramena. Anakonde imaju glavu kao veliki psi, duže su od autobusa i teške su poput dvojice odraslih muškaraca. Jednu puno, ali ne često, a plijen najprije uguše i slome mu kosti. Onda ga progutaju. Kad vam slome ramena, vrlo lako kliznete niz grlo - prisjeća se Rosalie.

Sat vremena trajalo je njegov "klinč" s anakondom dugom šest metara i teškom 180 kilograma, međutim, stvari su onda krenule u krivom pravcu. 

- Mislio sam da ću moći micati rukama, ali ona mi je uhvatila jednu ruku i priklještila je. Otvorila je širom usta iznad moje glave, i čuo sam njezino grgljanje i teško disanje. Ali, izgledalo je kao da malo dijete pokušava pojesti veliku jabuku i činilo se da me neće moći progutati. Sve dok nisam osjetio kako mi se niz ruku cijedi krv i kako mi lomi kost. Tada sam odlučio prekinuti eksperiment - ispričao je ljubi iz New Yorka. 

I dalje tvrdi da su njegove namjere bile da ga anakonda proguta, bar do struka. Međutim, već je prije kazao kako je anakonda u startu bila premalena da bi ga uopće mogla progutati. No, ako je bilo tako, postavlja se pitanje zašto je uopće kretao u eksperiment s njom. 
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.