LIFESTYLE

Jači pol: Deset stvari koje muškarcima čini nesigurnim

Imaju više strahova

(Mi. K.)

25.12.2014

Iako su jači pol, muškarci važe za veoma nesigurne osobe kada su u pitanju žene, tačnije, kada su jako zaljubljeni. Svoje mane, pokušavaju da prikriju na pravi način, ali im rijetko kad to polazi za rukom.

Uglavnom žene vode računa kako da fasciniraju svog izabranika, ali vjerovali ili ne, muškarci imaju mnogo više strahova od ljepšeg pola, piše Cosmopolitan. Evo čega se oni najviše plaše:

1. Ćelavost

Vi uveličavajućim ogledalom analizirate svaku svoju poru, a pri tome i ne slutite da ga vaš dragi krišom koristi za praćenje gustine svoje kose. Gubljenje kose je definitivno jedan od najvećih muških strahova.

2. Smor priča "kako smo se upoznali"

Parovi se skoro nikad ne upoznaju na simpatičan način kao u filmovima, a vjerovale ili ne, i tipovima je ova priča bitna. Jer kada ih neko pita kako ste se upoznali, biće im bez veze da kažu, nešto tipa: "Bili smo pijani na Maretovoj žurki, prvo sam je dva sata smarao, a onda se valjda do te mjere napila da joj je postalo svejedno… i pristala je."

3. Kada su bez novca

Okrivite prethodnih nekoliko hiljada godina ljudske istorije, ali muškarci i dalje imaju tog "lovca" u sebi, koji mora donijeti plijen porodici kako bi je nahranio. Kada nemaju novac, tipovi se mogu prilično unervoziti, jer to doživljavaju kao lični neuspjeh.

4. Veliki ljubavni gestovi

On vjerovatno nema novca da vas ostavi bez daha vožnjom balonom pred zalazak sunca, ali zaista ima potrebu da učini nešto romantično. Tu nastupaju pitanja: da li je otrcano, da li je njen bivši umio bolje, da li je jeftino, da li je kliše, da li je, da li je, da li je…

5. Kada ne mogu da otvore teglu

Ti prokleti krastavčići ponekad umiju stvarno da budu nemogući. On kao muškarac bi trebalo bez muke da otvori teglu, zar ne? Sljedeći put kada mu uvalite sličan zadatak, budite svjesne da se on preznojava, ali to krije, jer – šta ako ne bude uspio?

6. Odvratni insekti, bube i gmizavci

Od muškaraca se očekuje da budu neka vrsta čuvara kuće, ali razumite - ta užasna stonoga na zidu je podjednako užasna i njemu.

7. Mišićavi tipovi

Ili tačnije, tipovi sa većim mišićima od njega. Jer dok žvaće parče pice i ironično komentariše nabildovanog muškarca koji prolazi pored vas, u glavi mu zapravo stoji pitanje: zašto ja ne mogu da imam takve mišiće?

8. Kada su neuspješni u bilo čemu

Nije bitno što je ovo prvi put da igraju neku društvenu igru, oni igraju da pobjede. I to što nisu nikada montirali police, ne znači da negdje smiju da pogriješe. Takmičarski duh među tipovima živi.

9. Njegov drug koji se smuvao sa vašom drugaricom

Odakle da počnemo. Do druga će vjerovatno doći sve male tajne koje on želi da zadrži za sebe, a vi ih naaaravno, pričate drugarici. Možda ćete vas dvije razgovarati o njima, porediti ih – da li će on biti bolji ili gori. Gotovo je ubjeđen da nećete prećutati ono kad mu se jednom, svakako prvi put, desilo da ne može…

10. Da će im se desiti da ne mogu

Ništa gore za njega od trenutka kada shvati da ne može da vas zadovolji, a još je gora pomisao da će mu se to desiti u nekom stvarno važnom trenutku, kada bude želio iz sve snage da vas impresionira.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.