LIFESTYLE

Najčešći razlozi zbog kojih muškarci lažu

Da li ima smisla?

(Mi. K.)

25.12.2014

Zašto muškarci lažu, čak i kada nema potrebe, ali i kada su u pitanju važne stvari, gdje je pošten i iskren razgovor uvjek najbolje riješenje? Šta je to u njihovom genetskom kodu što ih nagoni na neistine i laži, pa čak i kad one nemaju nikakvu svrhu? Suština je da nije stvar u muškarcima, već u ljudskoj prirodi.

Da li se kada ih osuđujemo za laži ikada prisjetimo svih naših laži i lukavština? Da li smo i mi uvek stoposto iskrene? Bezazlene laži sastavni su dio što muškog, tako i ženskog svijeta. Zato im ponekad progledajte kroz prste, i dobro razmislite zašto je pribjegao laži? Nekoliko najvećih i najčešćih razloga za laganje, prenosi portal Ona.

1. Misle da žene jednostavno ne žele čuti istinu

Prosto je - kao kada nas drugarica pita da li joj nova frizura dobro stoji ili da li se previše ugojila.  Ako joj odgovor neće prijati, mi ćemo sitno slagati i tako izbjeći da se ona naljuti ili osjeti potištenom. Iz istog razloga i muškarci često na takva pitanja ne daju iskrene odgovore. 

2. Strahuju da ćete ih prestati voljeti 
(ukoliko čujete istinu)

Kada kriju nešto bitno, lažu iz straha od vaše ljutnje i mogućeg prekida kontakta. Ako tako mogu izbjeći čitavu gungulu, beskrajna objašnjenja i ubeđivanja - izbjeći će!

3. Plaše se vaše reakcije i vaših emocija 
(bijesa, ljutnje, suza, bola)

Vode se mišlju da nije strašno slagati ako će to zadržati mir u odnosu, te pomoći da se izbjegne drama kojoj smo mi žene (moramo priznati) sklone. Zašto ne bi slagali, ako će to spriječiti negativne emocije i tugu?

4. Kompleksi čine svoje 
(sopstvena nesigurnost, strah da ste "bolji" od njega, da nije dovoljno dobar za vas, želja da bude neko drugi i neko "veći")

Kada to pogledate iz drugog ugla, ovo može da dođe skoro kao kompliment. On želi da vas impresionira, i ako će mu laži svesrdno pomoći u tome, iskoristiće ih! 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.