LIFESTYLE

Dobio otkaz jer nije došao na posao 24 godine!

Posljednji put se pojavio na poslu u decembru 1990. godine

(Dž. Č.)

8.1.2015

Indijska vlada otpustila je A.K. Vermu, koji nije dolazio na posao 24 godine. Verma, inženjer u odjeljenju za javne radove, otpušten je pošto se posljednji put pojavio na poslu u decembru 1990. godine, a čak i za uslove u Indiji, gdje se državni posao smatra doživotnim, Verma je pretjerao.

- On je stalno tražio produženje odsustva, što mu nije odobreno, i odbijao je naloge da se pojavi na poslu - saopštila je vlada.

Pošto je istragom utvrđeno da je kriv za "namjeran izostanak sa posla" 1992. godine, bile su potrebne dodatne 22 godine i intervencije ministra u vladi da mu se da otkaz.

Indijski zakoni o radu, za koje je Svjetska banka saopštila da su najrestriktivniji u svijetu, otežavaju otpuštanje radnika, osim u slučaju kriminalnih radnji. U državama Radžastan i Mađa Pradeš nedavno je izmjenjen zakon po kome se osoblje sada lakše otpušta i zapošljava.

U Nju Delhiju uvedeno je ostavljanje otisaka prstiju na skeneru po dolasku na posao za državne službenike kako bi se stalo na put odsustvovanjem sa posla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.