LIFESTYLE

Multimilionera u Rolls Royceu upucao biciklista

Kameron Segal u kritičnom stanju prevezen u bolnicu

Redakcija

20.1.2015

Na parkiralištu na Sanset bulevaru u Los Anđelesu na 48-godišnjeg multimilionera Kamerona Segala pucao je za sada nepoznati biciklista. Segal je čekao poslovnog partnera da bi sklopio posao u vrijednosti od pet miliona dolara kad je čovjek na biciklu otvorio vatru na njegov crno-srebreni Rolls Royce.

Misteriozni napad

Žrtva je ustrijeljena u lice i prsa, a ubica je pobjegao na biciklu. Segal je prevezen u bolnicu "Cedars-Sinai" u kritičnom stanju, ali očekuje se da će preživjeti.

Prema policijskom izvještaju, napadač je prišao prozoru vozača, izvadio pištolj i ispalio dva metka te pobjegao. Dodaju da su svjedoci napadača opisali kao tamnoputog muškarca u kasnim tridesetim, koji je u trenutku napada nosio bejzbol-kapu i tamno odijelo, a imao je i ruksak.

U policiji kažu da nije bilo naznaka pljačke, ali nisu objelodanjeni motivi misterioznog napada.

- Još je nepoznato je li Segal bio meta ili žrtva slučajnog kriminala. Možda je u pitanju razbojništvo. Ne znam sigurno. Neki ljudi jednostavno izađu van i upucaju nekoga. U ovom trenutku ne znam šta bi mogao biti motiv napada na Segala - izjavio je detektiv Rajmond Konboj (Rymond Conboy).

Čovjek koji odgovara opisu osumnjičenoga priveden je u obližnju policijsku stanicu, ali je ubrzo pušten zbog nedostatka dokaza.

Napasna osoba

Njegova bivša stanarka Karmen del Toro (Carmen) izjavila je da je ne čudi napad na Segala. Ona kaže da je Segal mnoge ljude prisilno iselio iz zgrade u kojoj je stanovala da bi je mogao preurediti i iznajmiti za veći novac. Opisuje ga kao napasnu osobu, koja je kucala ljudima na vrata i svađala se.

- Nikad ne znate s kim se svađate - rekla je Del Toro.

Trgovac nekretninama

Kameron Segal je izvršni direktor i osnivač kompanije "William Holdings Inc.", društva za upravljanje nekretninama. Jedan je većinskih vlasnika stambenog kompleksa u Los Anđelesu.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.