LIFESTYLE

Otkriveno koja je najopasnija poza u sexu: Zbog ovoga su mnogi završili u bolnici

Istraživanje koje je trajalo 13 godina

(Mi.K.)

22.1.2015

Najopasnija poza u seksu za muškarce je ona kad je žena gore, govori najnovije naučno istraživanje.

Naučnici su otkrili da je taj položaj uzrok polovine svih lomova muškog polnog organa. Istraživanje je također pokazalo da doggy style poza, kada se žena nalazi na sve četiri, a muškarac ulazi s leđa nije bezopasna, te je uzrok 29 posto svih nezgoda tokom seksa.

Tradicionalna misionarska poza, kada je muškarac gore, odgovorna je za 21 posto nezgoda. Polovna muškaraca poslije je izjavila kako su najprije čuli da je nešto puklo pa tek onda osjetili bol, a neki su prijavili i otekline.

Prosjek godina muškaraca koji su bili predmet istraživanja je 34, a mnogi su čekali šest sati prije nego što su potražili ljekarsku pomoć.

- Naša je pretpostavka da kada je žena gore, kontrolira pokrete svoga tijela no s obzirom na to da ne osjeti bol te pretrpi tek manje povrede, ne može na vrijeme reagirati. Drugačije je kada muškarac kontrolira snošaj, odnosno kada je gore. Može bolje kontrolirati snošaj te ga zaustaviti kada osjeti bol, tvrdenaučnici

U istraživanju koje je trajalo 13 godina učestvovala su 44 muškarca sa slomljenim polnim organnima. Naulčnici su sproveli istraživanje u tri bolnice u Campinasu, tromilionskom brazilskom gradu, provjerivši ljekarske podatke te su intervjuirali neke pacijente.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.