LIFESTYLE

Psi lutalice se došli oprostiti od žene koja ih je hranila

Zahvalne životinje došle da odaju počast

(J. Be. )

30.3.2015


Porodica Margarite Suarez iz Meride u Meksiku ostala je iznenađena kad su na njeu sahranu došli psi lutalice, koje je hranila. Suarez je preminula nakon borbe s teškom bolešću, a tokom života svakog je jutra nahranila pse i mačke lutalice, koji su dolazili do njenog doma.

Osim toga, prilikom svakog izlaska iz kuće ponijela bi vrećicu hrane, kako bi putem nahranila lutalice na koje naiđe, javlja Misiones Online.

Članovi porodice ostali su zapanjeni kad su u pogrebnu kuću iznenada ušetali psi, a zaposlenici su im rekli da ih dosad nisu vidjeli. Nakon što su shvatili da su psi došli dati posljednji pozdrav Margariti, dopustili su im da uđu. Potom su psi legli pored kovčega svoje zaštitnice.

Na dan pokopa, formirali su povorku iza odra, a zatim se vratili u pogrebno poduzeće. Otišli su tokom priprema za kremiranje.

- Bili su u boli i skakali su tražeći radost. Bilo je prekrasno - rekla je Margaritina kći Patricia Urrutia, koja vjeruje da su se životinje željele oprostiti od osobe koja je bila dobra prema njima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.