LIFESTYLE

ZMAJ SE BRANI Sinom zove roba kojeg je silovao!

Snimio video-poruku iz "Parova“

(Am. K. )

22.5.2015

Nakon vijesti da je Ilija Grahovac, poznatiji kao Zmaj od Šipova, silovao momka Dragoja Drocu, kojeg drži kao roba na svom posjedu, učesnik „Parova“ oglasio se putem videa u kome zlostavljanog mladića naziva svojim sinom.

Potresna ispovjest Zmajevog roba uzdrmala je javnost, a najšokantnije od svega je da su se ovim slučajem prije sedam godina bavili i bh. mediji, uslijed čega je reagovala policija, kao i Tužilaštvo BiH, ali je proces u međuvremenu iz nepoznatih razloga obustavljen.

- Pokušavao sam da spasim Dragoja, ali i dalje se ništa po tom pitanju ne poduzima. Jadan Droca je toliko uplašen da, ako mu dođe Ilija, on mora da priča sve što ovaj zahtjeva od njega, inače će, ukoliko kaže nešto suprotno tome, dobiti batine. Osim policije koja je dolazila, ovim slučajem se bavila i državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), a i Centar javne bezbjednosti Banja Luka i mnogi drugi, ali zašto je sve stalo, nikome do dana današnjeg nije jasno - ispričao je za Kurir novinar Glasa Srpske Goran Maunaga.

Inače, kako je poznato, Droca je već godinama zarobljen kod Ilije Grahovca. On ga je odveo od roditelja u zamjenu za kobilu i od malih nogu je osuđen na to da Zmaju čuva goveda.

Ne prima nadoknadu, više je gladan nego sit, a Ilija ga, kako kaže, često tuče ne birajući čime i kako.

dragoje-droca

Dragoje Droca: Zmaj ga odveo od roditelja u zamjenu za kobilu

- Ma, ja sam dobar, ja prvo njemu dajem komad hljeba, pa onda sebi. Imao - ne imao obrok, on mora da ima kad sam ja kod kuće. Ja volim svoga sina, koji me zove dragi, a ja njega bato. On je meni isto što i moja kćerka Milica, a drugog sina i nemam, a njegov sam staratelj - poručuje Zmaj od Šipova iz rijalitija.

Portparol Tužilaštva u BiH Boris Grubešić, za Kurir je kazao kazao da je taj slučaj zatvoren.
- Ne mogu vam sad reći zbog čega, bilo je sve to prije mnogo godina, morao bih da pretražim predmete - kazao je Grubešić, a na pitanje novinara da li postoji mogućnost da se to opet pokrene, rekao je:
- Ne znam, zaista je sve komplikovano, čujemo se - kratak je bio i spustio nam slušalicu.

Kako je prije nekoliko dana za "Avazov" portal kazao advokat Duško Tomić, Osnovni sud u Mrkonjić Gradu potražuje Zmaja zbog pucanja iz trofejnog oružja od prije tri godine.

Tomić pred istim sudom, u okviru jedinstvenog postupka, zastupa i Ilijinog brata Rajka, koji je optužen za nanošenje lake tjelesne povrede jednoj osobi i oštećenje tuđe stvari, odnosno oštećenje jednog automobila.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.